Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΔΑΚΕ Ι.Τ. "ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ"


Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ & ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ…

Η συμπεριφορά της Διοίκησης της ΟΣΥ  να θυροκολλήσει την αγωγή προς την Ομοσπονδία Μεταφορών στις 2300 προκειμένου να μην παραστεί το Προεδρείο την άλλη ημέρα  το πρωί στις 800 στα δικαστήρια, είναι απαράδεκτη και δεν προάγει την διαδικασία διαλόγου στην οποία καλεί το κίνημα εκ των υστέρων.


Αντιλαμβανόμαστε την αμηχανία των Διοικήσεων και του Υπουργού, μετά την απόφαση των δικαστηρίων που έκρινε νόμιμη την 24ωρη απεργία της Παρασκευής 25-1-2013 έπειτα από την οποία σκαρφίστηκαν την παραπάνω μεθόδευση.

Θεωρούμε όμως αδιανόητη την εκμετάλλευση και την εμπλοκή των ανεξάρτητων λειτουργών της δικαιοσύνης, σε κάθε είδους μικροπολιτικά παιχνίδια.

Τα συνδικάτα δεν ζητούν εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο, αλλά διάλογο και υπογραφή Σ.Σ.Ε μέσω της οποίας θα υπάρξει διόρθωση των αδικιών και των στρεβλώσεων που προκαλούνται σε ειδικότητες και κλάδους, τις οποίες ακόμη και κυβερνητικοί παράγοντες παραδέχονται.

Καλούμε για μια ακόμη φορά την Κυβέρνηση, τον αρμόδιο Υπουργό και τις διοικήσεις των εταιρειών να δώσουν λύση στο αδιέξοδο, προχωρώντας σε διάλογο με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, χωρίς προαπαιτούμενα με σεβασμό στο επιβατικό κοινό και τους εργαζόμενους.

Επιτέλους οφείλουν να καταλάβουν ότι ο διάλογος δεν κοστίζει, αποτελεί απαραίτητο συστατικό της Δημοκρατίας μας και οφείλουν όλοι να τον προασπίζονται!!!

Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα.