Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την απεργία στα ΜΜΜ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Στο Μέγαρο Μαξίμου συναντώνται αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης για την άρση του αδιεξόδου με αφορμή τη συνεχιζόμενη απεργία στο Μετρό.


Εκτός από το θέμα των απεργιών, ο κ.Χατζηδάκης θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις επαφές του στις Βρυξέλλες και τρέχοντα θέματα του υπουργείου.
Σε σημερινές του δηλώσεις στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, τόνισε ότι «κανείς δεν μπορεί μπορεί να είναι υπεράνω του νόμου», αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
«Περνάμε σαν χώρα μια δύσκολη φάση, όπου δυστυχώς έχουμε αναγκαστεί να περικόψουμε ακόμα και τις συντάξεις του ΟΓΑ. Κανένας δεν είναι καλύτερος από τους υπόλοιπους, κανένας δεν είναι πάνω από τον νόμο», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.
Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, απέρριψε το ενδεχόμενο επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο νόμος προβλέπει μια σειρά πράγματα, μεταξύ των οποίων οι απολύσεις αλλά και η επίταξη.
Στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι στο μετρό, που απεργούν για όγδοη ημέρα, και περιμένουν εκτέλεση του τελεσίγραφου που έστειλε χθες η κυβέρνηση, διαμηνύοντάς τους ότι «αν δεν συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου».
«Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και απειλές. Ο αγώνας μας δεν υποκινείται από κανέναν και μόνο σκοπό έχει την εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης του κάθε εργαζόμενου ανεξαρτήτως που εργάζεται. Είμαστε αντίθετοι στην κατάργηση των ΣΣΕ. Στον αγώνα μας έχουμε τη συμπαράσταση από εκπροσώπους 150 και πάνω σωματείων, τόσο από το δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας, Σπύρος Ρεβύθης.
Στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε επίταξη ή επέμβαση αστυνομική ή απολύσεις, οι εργαζόμενοι απαντούν: «θα ακινητοποιηθούν τα πάντα και παντού».

"Εθνος"