Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Σε κινητοποιήσεις και οι σιδηροδρομικοί.


Στάση εργασίας στις 29 Ιανουαρίου - Απεργία την Πέμπτη 31 σε όλα τα Μέσα

Σε τετράωρη στάση εργασίας, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, και 24ωρη απεργία, την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, θα προχωρήσουν πανελλαδικά οι σιδηροδρομικοί, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων των αστικών συγκοινωνιών.


Έτσι, την Τρίτη, από τις 12:00 έως τις 16:00, δεν θα κυκλοφορήσει κανένας συρμός της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο εθνικό και προαστιακό δίκτυο, ενώ την Πέμπτη όλα τα τρένα θα τραβήξουν χειρόφρενο.

Όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ): «Μετά την κοινή σύσκεψη με τα Σωματεία της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ, που πραγματοποιήθηκε την 22/1/2013 στα γραφεία της ΠΟΣ, καταγγέλλει τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του Υπουργείου Μεταφορών να ποινικοποιήσουν τους αγώνες των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ)».

Επιπλέον, η ΠΟΣ αναφέρει: «Η κατ' εξακολούθηση τις τελευταίες ημέρες κατασυκοφάντηση των συναδέλφων με κάλπικα και νοθευμένα στοιχεία που διοχετεύουν από τα ΜΜΕ, είναι ανάλγητη και αλαζονική. Οι εργαζόμενοι στο Σιδηρόδρομο και στα ΜΜΜ αγωνίζονται για τη συνέχιση του κοινωνικού ρόλου που προσφέρουν στο επιβατικό κοινό. Αγωνίζονται να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση - ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών της χώρας, για τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων, για σύγχρονες μεταφορές στην υπηρεσία του πολίτη, για την υπογραφή ΣΣΕ που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων».