Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ετοιμάζεται η πώληση του ΟΣΕ



 Η Αθήνα διερευνητικά έχει ενοχληθεί από ρωσικά κεφάλαια, για το συγκεκριμένο λόγο, χωρίς ωστόσο να έχει εξωτερικεύσει τις προθέσεις της  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσωπικά χειρίζεται ένα μεγάλο project αποκρατικοποίησης, το οποίο θα παρουσιάσει στην τρόικα και τους επικεφαλής της, προσεχώς, ως ένδειξη αποφασιστικότητας ότι «κάτι αλλάζει» στην Ελλάδα.

Μολονότι μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει γνωστά πολλά αναφορικά με το περιεχόμενο του, πηγές της Voria.gr στο πρωθυπουργικό περιβάλλον αναφέρουν ότι πρόκειται για τον ΟΣΕ!
Συγκεκριμένα, αφορά στην πώληση περιουσιακών του στοιχείων, πέραν του μεταφορικού του έργου, για το οποίο έχει εκδηλωθεί ήδη ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Αθήνα διερευνητικά έχει ενοχληθεί από ρωσικά κεφάλαια, για το συγκεκριμένο λόγο, χωρίς ωστόσο να έχει εξωτερικεύσει τις προθέσεις της. Κι αυτό γιατί το όλο θέμα δεν κρίνεται ακόμα ότι είναι ώριμο.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός του μεταφορικού έργου του ΟΣΕ θα ρευστοποιηθούν και τα περιουσιακά του στοιχεία, όπως για παράδειγμα η μεγάλη ακίνητη περιουσία του, η οποία βρίσκεται διάσπαρτη σε όλη τη χώρα.
Πρόκειται κυρίως για οικόπεδα - φιλέτα, που έχει σε μεγάλα αστικά κέντρα, τα οποία σήμερα χρησιμοποιούνται για αποθηκευτικοί χώροι ή και ως χώροι υποδοχής των επιβατών. Το σχέδιο τελεί ακόμα υπό επεξεργασία.

Voria.gr