Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ: Ζητούν να παγώσει ο διορισμός Σπηλιόπουλου στον ΟΣΕ



 Μπαϊράκι σήκωσε η ανατολική Αιγιάλεια κόντρα στην τοποθέτηση του πρώην υφυπουργού Εθνικής άμυνας Κ. Σπηλιόπουλου στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στον ΟΣΕ .
Την αρχική μουρμούρα, διαδέχθηκε η έκφραση της δυσφορίας στην πράξη, καθώς από Διακοπτό μέχρι Αιγείρα, ο πρώην υπουργός μόνο αγαπητός δεν είναι ανεξάρτητα της πολιτικής τοποθέτησης των δημοτών της περιοχής.
Αιτία η στάση που κράτησε την περίοδο των κινητοποιήσεων και των ενστάσεων από τους κατοίκους της περιοχής στο θέμα της χάραξης της σιδηροδρομικής γραμμής και των απαλλοτριώσεων.
Τώρα οι κάτοικοι επιχειρούν να πάρουν την ρεβάνς, γι' αυτό προχώρησαν στο απίστευτο με επιστολή τους, η οποία συνοδεύεται από εκατοντάδες υπογραφές ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό μεταφορών να μην προχωρήσει στην τοποθέτηση του Κ. Σπηλιόπουλου στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, χαρακτηρίζοντας τον ανεπιθύμητο πρόσωπο, ενώ υποστηρίζουν παράλληλα πως στο κεφάλαιο χάραξη της γραμμής και απαλλοτριώσεις εξυπηρέτησε άλλων κύκλων σχέδια.
Από το περιβάλλον του πρώην υπουργού επιχειρείται να αμβλυνθούν οι αρνητικές εντυπώσεις που έχει δημιουργήσει σε Αθήνα και Αχαΐα αυτή η κίνηση των κατοίκων και διαρρέεται πως πίσω από αυτή την κίνηση κρύβεται ο πρώην Δήμαρχος Διακοπτού Τρ. Λίβας τονίζοντας πως μεταξύ των δυο ανδρών υπάρχει άσβεστο μίσος μετά την κόντρα που προέκυψε στο θέμα της χάραξης
Τα δύσκολα ωστόσο για τον Κ. Σπηλιόπουλο δεν σταματούν εδώ, καθώς το άγγελμα τοποθέτησης του στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, δεν έγινε ευχάριστα δεκτό και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο νομό, τα οποία διαδίδουν πως απλά εξαργύρωσε τα γραμμάτια από την στήριξη που παρείχε στον Ευάγγελο Βενιζέλο τόσο καιρό και την ανάδειξη του σε μοναδικό ίσως παράγοντα έκφρασης της τάσης των Βενιζελικών στο νομό.
Παπανδρεϊκοί και Λοβερδικοί στην Αχαΐα δεν χάνουν ευκαιρία - όπου βρεθούν κι΄ όπου σταθούν ,να σκάψουν τον λάκκο στον α' επιλαχόντα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα, θυμίζοντας πως τελικά πάντα αμείβονται αυτοί που την μια στιγμή είναι έτοιμοι να παραιτηθούν διαφωνώντας με το μνημόνιο και την άλλη με αντάλλαγμα ένα υπουργείο λένε ναι στο μνημόνιο και γίνονται οι πιο σκληροί υποστηρικτές του.