Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Το πιο «παιχνιδιάρικο» τρένο στον κόσμο!



Όταν ανατέθηκε στον Ιάπωνα σχεδιαστή Eiji Mitooka να δημιουργήσει τα βαγόνια του τρένου της γραμμής Kishigawa στην Ιαπωνία, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το εντυπωσιακό όσο και ασυνήθιστο αποτέλεσμα.


Το Omocha Densha (Omoden ή Omo) ή αλλιώς «Toy Train» μοιάζει με παιδότοπο, εξοπλισμένο με ό,τι μπορεί να βρει κανείς μέσα σε έναν χώρο όπου φιλοξενούνται παιδιά: Παιχνίδια όλων των ειδών, βιβλία, ζαχαρωτά μέσα σε γυάλες, ακόμη επιτραπέζια και παιχνιδομηχανές, όλα έχουν την τιμητική τους μέσα στα εντυπωσιακά βαγόνια του συρμού.

Πολύχρωμα καθίσματα, παιδικές ζωγραφιές στην οροφή και αφίσσες αφιερωμένες στον κόσμο των παραμυθιών κοσμούν κάθε γωνιά του τρένου, κάνοντας μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν μια κατά τα άλλα κλασική διαδρομή.


«Όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη, τα παιδιά να παίξουν με τα παιχνίδια και γενικότερα όλοι μπορούν να λειτουργήσουν διαδραστικά μέσα στα βαγόνια. Ο σκοπός μου ήταν να δημιουργήσω ένα… παιχνιδιάρικο τρένο που θα λειτουργεί νοσταλγικά για τους μεγαλύτερους και διασκεδαστικά για τα παιδιά…», λέει ο σχεδιαστής.

perierga,gr