Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Αγγλία . Εκστρατεία για την μείωση των δυστυχημάτων σε ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις


Green: "Σταματήστε να ακούτε την μουσική μου"  

Ο Καθηγητής μουσικής κ. Green έχει γίνει το πρόσωπο της ημέρας με την καμπάνια ενημέρωσης για τους κινδύνους που διατρέχουν εκείνοι που φορούν ακουστικά την ώρα της διέλευσης τους από ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις.

Στην εκστρατεία  ο καλλιτέχνης ζητά από τους οπαδούς τους  να σταματήσουν  να ακούνε τη μουσική του σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο αριθμός των θανάτων στις  βρετανικές  ισόπεδες διαβάσεις.
Φέτος, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διέλευση τους από διάβαση  οι οποίοι  φορούσαν  ακουστικά.
Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, οι μηχανοδηγοί και το προσωπικό των σιδηροδρόμων έχουν αναφερθεί 19 περιστατικά όπου οι πεζοί, οι ποδηλάτες και οι οδηγοί  οχημάτων είχαν  ακουστικά  κατά την διέλευση τους  από  σιδηροδρομικές διαβάσεις.

«Ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι θα μας ακούσουνε και θα χάσουν τα ακουστικά του, αντί να χάσουν την ζωή τους»  είπε ο κ. Green
Martin Gallagher, επικεφαλής σιδηροδρομικού δικτύου των ισόπεδων διαβάσεων, δήλωσε: "Τα τρένα μπορούν να ταξιδέψουν μέχρι και 125 μίλι/ώρα στο κύριο βρετανικό σιδηροδρομικό δίκτυο, ακόμη και με τις προειδοποιήσεις ασφάλειας,  είναι εύκολο να αποσπαστεί η προσοχή σας αν ψάχνεται  το αγαπημένο σας τραγούδι».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα βελτίωσης των συστημάτων ειδοποίησης στις  ισόπεδες σιδηροδρομικές προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα δυστυχήματα στις διαβάσεις. Επίσης θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η Βρετανία έχει εκτεταμένο σιδηροδρομικό δίκτυο και εκατοντάδες συρμοί κυκλοφορούν στις ράγες   που μπορεί να δικαιολογήσει και τον αριθμό των δυστυχημάτων στην χώρα τους. Εδώ στην Ελλάδα πως μπορεί να δικαιολογηθεί δυστύχημα σε ισόπεδη διάβαση με κυκλοφορία 2 τρένων την ημέρα; Πως μπορεί να δικαιολογηθεί το χθεσινό συμβάν στην Αλεξανδρούπολη;….