Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Διαφωνίες για την Εφεδρεία



 Τη δέσμευση ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο επανέλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία «αναγκαστική κατάσταση που δεν ήταν επιθυμία της κυβέρνησης».

«Έχουμε αρνητική εμπειρία από την εφεδρεία καθώς ποτέ δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να ισχύει απολύτως ό,τι έχουμε πει προεκλογικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Βενιζέλος, είπε ότι βασικό αντικείμενο της σημερινής συζήτησης ήταν η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, ενώ όπως τόνισε, καταβάλλεται μια τεράστια προσπάθεια να στηριχθούν τα δύο ναυπηγεία της χώρας «με δεδομένο ότι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η εθνική κυριαρχία».
«Πρέπει να προωθήσουμε τα προγράμματα του πολεμικού ναυτικού, να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας» είπε ο κ. Βενιζέλος.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο ίδιος έχει επιστρατεύσει μια κοινή προσπάθεια, ενώ προηγούμενως είχε κάνει τις δικές του προτάσεις. Ωστόσο, υπογράμμισε την ανάγκη να διαφυλαχθεί η στρατηγική προοπτική της κυβέρνησης την οποία χαρακτήρισε για άλλη μια φορά μακράς πνοής.

Κατηγορηματικά αντίθετος με την εργασιακή εφεδρεία εμφανίστηκε από την πλευρά του και ο Φωτης Κουβέλης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν θα συμφωνήσει «με ένα φιάσκο».
«Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στο ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα «φιάσκο», ένα μέτρο το οποίο δεν αποφέρει κανένα όφελος αντιθέτως διώχνει και άλλους στην ανεργία.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου είπε ότι έγινε μια εκτεταμένη ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στα ναυπηγεία και έκανε λόγο για αναγέννηση αυτού του τομέα.