Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Πρόστιμο σε αστυνομικούς που διέλυσαν διαδήλωση κατά την ανέγερση του νέου σιδηροδρομικού σταθμού της Στουτγάρδης



Αστυνομικός πλήρωσε 6.000 ευρώ γιατί ψέκασε με σπρέι πιπεριού


Πρόστιμο επιβλήθηκε σε γερμανούς αστυνομικούς που διέλυσαν διαδήλωση και άσκησαν υπερβολική βία.
 Η εισαγγελία υποχρέωσε τους αστυνομικούς, που συμμετείχαν στη διάλυση της διαδήλωσης κατά της ανέγερσης νέου σιδηροδρομικού σταθμού της Στουτγάρδης το 2010, να πληρώσουν πρόστιμο.

Οι άνδρες της αστυνομίας κρίθηκαν ένοχοι επειδή προκάλεσαν σωματικές βλάβες στους μετέχοντες στην εκδήλωση διαμαρτυρίας. Κατά τη διάλυσης της διαδήλωσης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τραυματίστηκαν περίπου 100 άτομα. Οι διαδηλωτές ισχυρίζονταν πως στην πραγματικότητα τραυματίστηκαν περίπου 400 άτομα.
 Σχετικά με το ύψος των προστίμων η αστυνομία αρνήθηκε να κάνει σχόλια. Έγινε μόνο γνωστό, ότι ένας αστυνομικός πλήρωσε ήδη πρόστιμο 6 χιλιάδων ευρώ γιατί ψέκασε με σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο μιας διαδηλώτριας.
 Ο γερμανικός Τύπος χαρακτήρισε την ημέρα της διαδήλωσης “μαύρη Πέμπτη”. Η εισαγγελία της Στουτγάρδης άσκησε τότε περίπου 130 διώξεις σχετικά τόσο με αστυνομικούς όσο και τους ίδιους τους διαδηλωτές. Η αστυνομία χρησιμοποίησε για τη διάλυση της συγκέντρωσης και δακρυγόνα. Έναν διαδηλωτή χτύπησε στο πρόσωπο ο πίδακας της πυροσβεστικής αντλίας, με αποτέλεσμα να χάσει το μάτι του.

ikypros.com