Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην Ινδία


..Το μπλακ άουτ προκάλεσε πολλά προβλήματα στα δίκτυα των μεταφορών, εκατοντάδες τρένα εκτροχιάστηκαν και διακόπηκαν οι παροχές νερού.

«Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε πλήρως σε όλα τα δίκτυα της Βόρειας και Ανατολικής Ινδίας», δήλωσε ο Κ. Σονε, διευθυντής της εταιρείας Power System Operation Corporation (PSOC), μετά το χωρίς προηγούμενο τεράστιο μπλακ άουτ που στέρησε το ηλεκτρικό ρεύμα περίπου σε 600 εκατ. κατοίκους της Ινδίας

Το μπλακ άουτ προκάλεσε πολλά προβλήματα στα δίκτυα των μεταφορών, εκατοντάδες τρένα εκτροχιάστηκαν και διακόπηκαν οι παροχές νερού.

Στο Νέο Δελχί, το Μετρό ακινητοποιήθηκε και το προσωπικό προχώρησε σε εκκενώσεις των συρμών. οι φωτεινοί σηματοδότες στους δρόμους βγήκαν εκτός λειτουργίας, προκαλώντας μποτιλιαρίσματα,

Από το μπλακ άουτ επηρεάστηκαν εκτός από το Δελχί και άλλες περιοχές, όπως η Πουντζάμπ, το Ουτάρ Πραντές και το Ρατζαστάν στα βόρεια, η Βεγγάλη στα δυτικά και η Μπιχάρ, Ορίσα και Τζαρχάντ στα ανατολικά.

Στην Ανατολική Ινδία περίπου 200 εργάτες παγιδεύτηκαν σε ορυχείο, ωστόσο αργότερα αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι όλοι είχαν διασωθεί.

Hellenic Business