Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Μειώσεις μέχρι 35% και αναδρομικά στις ΔΕΚΟ




Μειώσεις μέχρι 35% στις αποδοχές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και αναδρομική περικοπή τους από τον Νοέμβριο του 2011 σε όσες ΔΕΚΟ δεν εφάρμοσαν τον νόμο, περικοπές στις επιχορηγήσεις τους, αύξηση των τιμολογίων και εισιτηρίων καθώς και κατάργηση επιδομάτων , υπερωριών και προαγωγών στο δημόσιο, περιλαμβάνονται στον κατάλογο των κυβερνητικών μέτρων.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, σχεδιάζονται παράλληλα, 70.000 απολύσεις συμβασιούχων, αναπληρωτών και έκτακτου προσωπικού στο δημόσιο και δεκάδες λουκέτα σε φορείς και οργανισμούς.

Αναλυτικά, οι αμοιβές του προσωπικού θα περικοπούν οριστικά σε ποσοστά που θα φτάνουν και το 35% ανάλογα με το ύψος τους και θα εναρμονιστούν με το μισθολόγιο του δημόσιου τομέα.

Το ανώτατο ύψος των αποδοχών σε 72 ΔΕΚΟ δεν θα ξεπερνά τα 2.200 μεικτά ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας και την κατηγορία εκπαίδευσης, ενώ θα καταργηθούν όλα τα ειδικά επιδόματα και οι έκτακτες αμοιβές.

Οι απώλειες στις μηνιαίες αμοιβές θα φτάσουν μέχρι και τα 1.000 ευρώ.

Επιπλέον, έχει ζητηθεί από τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ που δεν εφάρμοσαν τον νόμο του 2011, να κόψουν αναδρομικά τις αποδοχές των εργαζομένων τους ενώ προωθούνται αυξήσεις στα τιμολόγια και στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών που θα κυμανθούν γύρω στο 20%.

«Εθνος»