Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

«Πόλεμος» δηλώσεων ΔΑΚΕ - Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τις αποκρατικοποιήσεις

Σε υψηλό τέμπο εξακολουθεί να μαίνεται το «μπρα-ντε-φερ» μεταξύ των στελεχών της κυβέρνησης και των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ με -συνεχή- αφορμή το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων. Η ΔΑΚΕ διαφωνεί με την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, ενώ για τους υπόλοιπους οργανισμούς του Δημοσίου υποστηρίζει την επιλογή των στρατηγικών συμμαχιών και όχι των πλήρων ιδιωτικοποιήσεων.

Με δεδομένη την προειδοποίηση που απηύθυνε προ ημερών ο Σίμος Κεδίκογλου και η οποία αφορούσε το -ανοιχτό- ενδεχόμενο διαγραφής όποιου εναντιωθεί στις ιδιωτικοποιήσεις, σήμερα ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα και γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό έκανε λόγο για «νόμο της Χούντας» που επιδιώκει η κυβέρνηση να εφαρμόσει (σ.σ. αναφέρεται στο «δόγμα» που συνοψίζεται στο «όποιος δε συμφωνεί μαζί μας, διαγράφεται»).
Ο κύριος Κιουτσούκης εκδιπλώνοντας τις σκέψεις του, αναρωτήθηκε από πού θα διαγραφούν οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, δεδομένου του ότι δεν είναι διορισμένοι κάπου ή από κάποιον.
Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα επεσήμανε πως η ΔΑΚΕ δεν ταυτίζεται με το κόμμα, αλλά ότι είναι κοντά στη ΝΔ εξ επιλογής, λόγω κοινών πολιτικών και ιδεολογικών θέσεων. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα η ΝΔ να μην προσχωρήσει σε λογικές διαγραφών.
Επιπρόσθετα, το στέλεχος της ΔΑΚΕ δε δίστασε, μιλώντας για «Γκεμπελίσκους», να ονοματίσει τους βουλευτές ως τη μεγαλύτερη όλων των συντεχνιών, με συνέπεια, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης να «σηκώσει το γάντι», παρατηρώντας πως «αν διαγραφούν δυο-τρεις Φωτόπουλοι», δε θα συμβεί και κάτι το σημαντικό.
Ο βουλευτής της ΝΔ, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του κι εκείνος, σημείωσε, σε ό,τι αφορά τη ΔΑΚΕ και το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων, «μερικοί συνδικαλιστές έχουν μπερδέψει το ρόλο τους και νομίζουν ότι είναι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται».
Newpost.gr