Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Η ΑΒΝ μπλοκάρει την ολοκλήρωση του PSI

Η ολλανδική τράπεζα - που ήταν παλαιότερα εγκατεστημένη στην Ελλάδα και διέθετε περίπου 60 καταστήματα -έχει χορηγήσει ομολογιακά δάνεια συνολικού ποσού 1,3 δισ. ευρώ προε τον ΟΣΕ και τον ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών), με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Στις αντιρρήσεις της ABN Amro σκοντάφτουν οι τελευταίες προσπάθειες για την ολοκλήρωση του ελληνικού PSI. H ολλανδική τράπεζα αποδεικνύεται "σκληρό καρύδι" στις διαπραγματεύσεις, αρνούμενη να αποδεχθεί "κούρεμα" των ομολόγων ελληνικών ΔΕΚΟ που έχει στην κατοχή της και ανταλλαγή με νέα, εκδόσεως του Δημοσίου.
Στο Λονδίνο έγινε σήμερα νέα συνάντηση εκπροσώπων της τράπεζας και της ελληνικής πλευράς, χωρίς να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η ΑΒΝ επέμεινε στην άρνηση της, επικαλούμενη «ασάφεια των όρων» ανταλλαγής.
Η ολλανδική τράπεζα - που ήταν παλαιότερα εγκατεστημένη στην Ελλά και διέθετε περίπου 60 καταστήματα -έχει χορηγήσει ομολογιακά δάνεια συνολικού ποσού 1,3 δισ. ευρώ προε τον ΟΣΕ και τον ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών), με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.
Τα δάνεια αυτά έχουν ενταχθεί στο PSI και πρέπει να "κουρευτούν". Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, το ελληνικό Δημόσιο θα αρνηθεί να τα πληρώσει και η ΑΒΝ πρέπει να προσφύγει στα δικαστήρια.