Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

«Kυνηγοί» μετάλλων Ρήμαξαν το δίκτυο του ΟΣΕ στο Μεσολόγγι

Το σιδηροδρομικό υλικό από τις υπαίθριες εγκαταστάσεις του Ο.Σ.Ε. στο Κρυονέρι Μεσολογγίου έβαλαν στο μάτι δυο Έλληνες «κυνηγοί» μετάλλων και εκμεταλλεύτηκαν την απουσία φύλαξης για να το λεηλατήσουν. Έπεσαν, όμως, σε μπλόκο ανδρών της Ο.Π.Κ.Ε. Αιτωλίας και συνελήφθησαν με τα κλοπιμαία στο αυτοκίνητό τους.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τυχαία για έλεγχο το αυτοκίνητο των δραστών στην εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων, αλλά κατάλαβαν αμέσως πως είχαν πιάσει… «λαγό»! Το όχημα ήταν φορτωμένο με 23 σιδερένιες σιδηροδρομικές ράγες που αποδόθηκαν στο νόμιμο εκπρόσωπο του Ο.Σ.Ε., ενώ οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

*** Αλλά και οι «κυνηγοί» χαλκού ρήμαξαν το σιδηροδρομικό δίκτυο ξηλώνοντας τα καλώδια ηλεκτροκίνησης σε απόσταση δυόμισι χιλιομέτρων από το σταθμό της Οινόης. Για καλή τύχη των επιβατών του Προαστιακού, ο μηχανοδηγός της διερχόμενης αμαξοστοιχίας αντιλήφθηκε τη δολιοφθορά και ακινητοποίησε έγκαιρα το τραίνο. Τα δρομολόγια προς Χαλκίδα έγιναν με λεωφορεία του Προαστιακού.

"Πρώτο Θέμα"