Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ξεκινούν οι μελέτες αναβάθμισης στο σιδηροδρομικό τμήμα Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα

Μπορεί ο Σιδηρόδρομος να έχει πάψει να κινείται στην Δυτική Ακτή της Πελοποννήσου αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουν σταματήσει και οι προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό αυτού του τμήματος προκειμένου μελλοντικά να έχουμε και πάλι δρομολόγια από την Πάτρα μέχρι την Καλαμάτα.

Η ΕΡΓΟΣΕ τον τελευταίο μήνα έχει προκηρύξει μελέτες για το σύνολο της γραμμής που έχει χωριστεί σε 3 διαφορετικά τμήματα:
Το πρώτο τμήμα είναι από την Πάτρα μέχρι τον Σιδηροδρομικό Σταθμό στα Καβάσιλα. Πρόκειται για ένα τμήμα μήκους 68 χιλιομέτρων και περιλαμβάνει την β` φάση της μελέτης κανονικοποίησης και αναβάθμισης της μετρικής σήμερα γραμμής.
Το δεύτερο τμήμα είναι από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό στα Καβάσιλα μέχρι την Ολυμπία έχει μήκος περίπου 45 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει την β` φάση της μελέτης κανονικοποίησης και αναβάθμισης της μετρικής σήμερα γραμμής.
Το τρίτο τμήμα είναι το τμήμα Αλφειός- Κυπαρισσία-Καλαμάτα και αντικείμενο του είναι και εδώ η μελέτη κανονικοποίησης και αναβάθμισης της μετρικής σήμερα γραμμής. Το μήκος της γραμμής είναι περίπου 125 χιλιόμετρα.
Πρόκειται για την πρώτη ενοποιημένη προσπάθεια της ΕΡΓΟΣΕ να εκσυγχρονίσει ένα τμήμα το οποίο είναι σήμερα εκτός λειτουργίας και στόχος είναι με την ολοκλήρωση των μελετών κάποια στιγμή να γίνει και το έργο της αναβάθμισης για να ενταχθεί και πάλι στο Σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας που σήμερα είναι σημαντικά περιορισμένο λόγω της οικονομικής κρίσης και των ζημιογόνων γραμμών όπως αυτή του τμήματος Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα.
Πηγή:ypodomes.com