Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση της Γραμματείας ΔΑΚΕ Κίνησης σιδηροδρομικών

Στην ανακοίνωση της η συνδικαλιστική παράταξη αναφέρει: « Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Έγινε στις 12/01/2012 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΠΑ με θέματα: α) Εκλογές Σωματείου, β) Εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.


1ον.   Όσον αφορά λοιπόν τις εκλογές του Σωματείου:
   Εδώ και ένα περίπου χρόνο η ΔΑΚΕ ΚΙΝΗΣΗΣ εγκαίρως πρότεινε στο Σωματείο να ξεκινήσει η διαδικασία αλλαγής του Καταστατικού σε κατεύθυνση μείωσης των μελών του Δ.Σ. (από 15μελές σε 9μελές) καθώς και αντίστοιχη μείωση των Τοπικών Παραρτημάτων σε 4 βάση της γεωγραφικής διάρθρωσης λειτουργίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και με την ύπαρξη των νέων δεδομένων μείωσης προσωπικού (μετατάξεις, κατάργηση εδρών) σε συνδυασμό με την προοπτική του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο του ΟΣΕ γενικότερα.  ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.  Το προεδρείο της ντροπής δεν επρόκειτο να κάνει και δεν έκανε τίποτε……
 Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας κατάφεραν να φθάσουμε στο παρά πέντε και πριν 20 περίπου ημέρες κατέληξαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία αλλαγής του Καταστατικού και μας ενημέρωσαν ότι ο χρονικός ορίζοντας εκλογών με το νέο Καταστατικό θα φθάσει τους έξι μήνες στις αρχές του καλοκαιρού δηλαδή. Υποτίθεται ότι οι εκλογές καταστατικά έπρεπε να γίνουν στα μέσα Φεβρουαρίου.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Δεν έχουμε δυστυχώς άλλη επιλογή πριν την εμπλοκή του Σωματείου σε προθεσμίες διορισμένης διοίκησης Πρωτοδικείου, από το να δεχθούμε να πάμε σε εκλογές με το υπάρχον Καταστατικό στις 15 Μαρτίου και αφού γίνουν οι αλλαγές στο Σωματείο και γίνει το Καταστατικό Συνέδριο της Π.Ο.Σ. να συμβάλλουμε και εμείς ως κλάδος στα νέα δεδομένα που θα δημιουργηθούν στο συνδικαλιστικό κίνημα του ΟΣΕ ως Ομίλου αλλά και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ειδικότερα.
2ον.   Όσον αφορά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ:
  Η ΔΑΚΕ ΚΙΝΗΣΗΣ συντάσσεται με την άποψη της Π.Ο.Σ. για την υπογραφή νέας ΣΣΕ για το έτος 2012.
 Θεωρούμε απαράδεκτο το πλαφόν των 1900 € (μικτά). Πρέπει να διεκδικηθεί και να συμφωνηθεί υψηλότερη μισθολογική βάση σε ισορροπία με τις λεγόμενες εισηγμένες ΔΕΚΟ και βέβαια να υπάρξει πρόβλεψη για τις λεγόμενες δευτερεύσουσες απολαβές (ΚΔΑ), οι οποίες θα προβλέπονται εκτός μισθολογικού πλαφόν.
 Στηρίζουμε με κάθε μέσον την ολοκλήρωση της ΣΣΕ του έτους 2011 και ζητάμε την επιστροφή όσων μας έχουν παρακρατηθεί παράνομα, με την αυθαίρετη λογική του οριζόντιου κουρέματος ενώ υπάρχει ΣΣΕ που δεσμεύει το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΟΣΕ.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Το απερχόμενο Προεδρείο της απάθειας και της προσωπικής συναλλαγής έτσι κι αλλιώς σε λίγο θα είναι παρελθόν… Τις επόμενες ημέρες με ανακοίνωσή μας θα σας γνωστοποιήσουμε τις θέσεις του συνδυασμού ΔΑΚΕ ΚΙΝΗΣΗΣ που θα αφορούν την προοπτική του Προσωπικού Αμαξοστοιχιών αλλά και την πρότασή μας για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει το Σωματείο στον ευρύτερο χώρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ ΚΙΝΗΣΗΣ


Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                         Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΚΟΥΤΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                                       ΚΑΡΥΔΗΣ ΔΩΡΟΘΕΟΣ