Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ο ΣΣΒΕ πραγματοποίησε την Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του.

Σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος. Την έναρξη της συνέλευσης άνοιξε με ομιλία του ο  πρόεδρος του ΣΣΒΕ Γιάννης Βλάχος  ο οποίος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Σωματείου και τι δυσκολίες που αντιμετώπισε το συνδικαλιστικό κίνημα τον περασμένο χρόνο τονίζοντας: «Η χρονιά που πέρασε ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον λαό μας, για τους εργαζόμενους, μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για εμάς   τους σιδηροδρομικούς.

Η χώρα μας έρμαιο στα χέρια των «κατοχικών» δυνάμεων της τρόικας πειθήνιο όργανο στα κελεύσματα της, διαπίστωσε μετά από δυο χρόνια περίπου πολιτικής μνημονίου ότι η συνταγή αυτή απέτυχε. Μόνο που στο πέρασμα της άφησε συντρίμμια. Ισοπέδωσε, εξαθλίωσε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τα φτωχότερα στρώματα του Ελληνικού Λαού. Οι μισθοί και οι συντάξεις κατάντησαν «προνοιακά επιδόματα».   Τις θέσεις των παρατάξεων τους κατέθεσαν στην Συνέλευση ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΚ- Σιδηροδρομικών κ. Τζέκος Γιάννης , ο Εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ- Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος κ. Νίκος Λάζου,  ο εκπρόσωπος της ΔΕΣ-Σιδηροδρομικών κ. Γιάννης Μπουντόλας και ο εκπρόσωπος της ΣΕΚ κ. Γιώργος Φουλατζικλίδης. Όλοι οι ομιλητές περιέγραψαν με μελανά χρώματα τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο. Αναφέρθηκα ιδιαίτερα στις μετατάξεις των συναδέλφων τους αλλά και στην εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας που είχαν ως αποτέλεσμα την δυσλειτουργία του σιδηροδρόμου σε τομείς παραγωγικούς. Οι αντιπρόσωποι αναφέρθηκαν επίσης στις απαράδεκτες συνθήκες στους τόπους εργασίας τους και στις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους εργασία.
Στην Γενική συνέλευση των σιδηροδρομικών παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κ .  Π. Τσαραμπουλίδης ο οποίος εξήρε την αγωνιστικότητα των σιδηροδρομικών στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και στην αλλαγή λειτουργίας του συνδικαλιστικού κινήματος κάτω από νέα δομική οργάνωση.   



                                                          Λεκτικές αψιμαχίες
Κατά την διάρκεια της συνέλευσης δεν έλειψαν και οι εντάσεις μεταξύ των συνέδρων όπου υπήρξαν εκατέρωθεν λεκτικές αψιμαχίες χωρίς βεβαία να λάβουν έκταση. Ο πρόεδρος του ΣΣΒΕ κ. Βλάχος κατανόησε την αντίδραση των συνέδρων δεδομένου του μεγάλου πλήγματος που δεχτήκαν οι σιδηροδρομικοί στην μισθολογικές τους μειώσεις και τις δυσκολίες που βιώνουν.
Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Συνέλευση και στην συνέχεια και Βίντεο