Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΑΚΕ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Κύριε Ζηλιασκόπουλε,

Μήπως στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιβάλλατε ως κανόνα την περιφρόνηση των ισχυόντων κανονιστικών διατάξεων, ενώ ως Πανεπιστημιακός δάσκαλος θα έπρεπε να εγγυάσθε τη θεσμική λειτουργία όπως διδάσκετε τους φοιτητές σας…;

 Συναδέλφισσες,  Συνάδελφοι,
Δυστυχώς είμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε τον δήθεν «επιτυχημένο» (50% περικοπές μισθών – 50% κόψιμο λειτουργίας του δικτύου) Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Ζηλιασκόπουλο Αθανάσιο – και κάποιον κ.Τόλη, οι οποίοι χωρίς να υπογράφουν εγκύκλιο εφαρμογής (για να μην εμπλακούν σε ποινικές ευθύνες) έχουν δώσει άδεια να περιφέρονται στις Αμαξοστοιχίες της Χαλκίδας κάποιοι «περίεργοι» μάλλον ανασφάλιστοι φοιτητές και μάλιστα χωρίς εισιτήριο, οι οποίοι κάνουν απογραφή επιβατών υπέρ αγνώστου ενδιαφερομένου (πρόβα τζενεράλε ιδιωτικοποίησης του ελέγχου), - περιφρονώντας Κανονισμούς επάνδρωσης των Αμαξοστοιχιών, εγγραφές φύλλων πορείας και ισχύοντα Καθηκοντολόγια Προσωπικού Κίνησης που το ίδιο το Κοινοβούλιο έχει θεσπίσει με τις οδηγίες της Ε.Ε. και τις οποίες εξ όσων γνωρίζουμε, εφαρμόζουμε και στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο.
 ΕΩΣ ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ !!!
 Καλούμε άμεσα το Προεδρείο του Σωματείου - και εάν δεν το πράξει θα το επιβάλλουμε μονομερώς - να ενημερώσει με ανακοίνωση–οδηγία του, τους Συνοδούς Αμαξοστοιχιών να εκδώσουν τίτλους μεταφοράς (εισιτήρια) στους απογραφείς της κακιάς ώρας (αλήθεια με ή χωρίς χαρτζιλίκι) και εάν αντιδράσουν να ζητηθεί στο επόμενο Σταθμό η συνδρομή της Αστυνομίας.
Κε Ζηλιασκόπουλε, επιτέλους θα μάθετε ότι τον έλεγχο, τις απογραφές και τη διασφάλιση της ασφαλούς μεταφοράς στις Αμαξοστοιχίες την εξασφαλίζει στις επιβατάμαξες του Ελληνικού Σιδηροδρόμου, το Προσωπικό Κίνησης και κανείς άλλος!!! Όπως άλλωστε και σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη.
Η ΔΑΚΕ – ΚΙΝΗΣΗΣ καλεί το Προεδρείο του Σωματείου να απαιτήσει έκδοση Εισαγγελικής παραγγελίας για την επάνδρωση των Αμαξοστοιχιών όπως προβλέπουν οι Κανονισμοί χωρίς να κάνει καμία υποχώρηση.
Ο ευρισκόμενος σε αναστολή θητείας δανικός Πανεπιστημιακός δάσκαλος, λίγο πριν επιστρέψει στην πολύτιμη εδρούλα του, πρέπει να αντιληφθεί ότι η τήρηση της θεσμικής νομιμότητας που διδάσκεται στους φοιτητές, πρέπει να κατοχυρώνει τελικά με τη βοήθεια και της Δικαιοσύνης, τους ίδιους τους εργαζόμενους που νομοτελειακά παραμένουν ενώ οι Διευθύνοντας Σύμβουλοι παρέρχονται και συνήθως δεν τους θυμάται πια κανείς»……
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ ΚΙΝΗΣΗΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                 Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΣΚΟΥΤΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                              ΚΑΡΥΔΗΣ ΔΩΡΟΘΕΟΣ