Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Σφιχτό χρονοδιάγραμμα για να "κλειδώσουν" οι αλλαγές

..Θα εξαιρεθούν από την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα (εφεδρεία), έξι Ακόλουθοι Τύπου που θα συνταξιοδοτηθούν τον Μάρτιο του 2012 καθώς και οι οδηγοί των εταιρειών ΟΣΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αυστηρό χρονοδιάγραμμα μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου έθεσε ο πρωθυπουργός, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να "κλειδώσουν" όλες οι μεταρρυθμίσεις, ενόψει της νέας δανειακής σύμβασης. Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι των δημοσίων ΜΜΕ από το ενιαίο μισθολόγιο και οι μηχανοδηγοί του ΟΣΕ από την εφεδρεία. Παρατείνεται η προθεσμία για τα αυθαίρετα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.
Όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να έχουν δρομολογηθεί ή ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, ενόψει και της σύναψης της νέας δανειακής σύμβασης, υπογράμμισε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.
Ο κ. Παπαδήμος έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με υπουργούς και έχουν εντοπιστεί οι διαρθρωτικές αλλαγές αλλά και τα εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστούν προκειμένου αυτές να υλοποιηθούν στο χρονοδιάγραμμα που έθεσε ο πρωθυπουργός, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, οι οποίες ανέφεραν επίσης ότι σήμερα όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν ομόφωνα, γεγονός που επισημάνθηκε από υπουργό με τη φράση "η κυβέρνηση "ρολάρει"".
Στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για το περιβάλλον, καθώς και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για μια σειρά ζητήματα που έπρεπε να είχαν ρυθμιστεί, πριν το κλείσιμο της Βουλής.
Το θέμα της απελευθέρωσης του κλάδου των φορτηγών καθώς και η αδειοδότηση δικηγορικών εταιρειών σε όλη την Ελλάδα θα ρυθμιστούν τελικά στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις στην ΔΕΗ και με δεδομένο ότι η εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ήταν για αύξηση 16%, τελικά η μεσοσταθμική αύξηση θα είναι της τάξεως του 9%.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Μάκης Βορίδης ζήτησαν τη διεξαγωγή συζήτησης για την γενικότερη κατάσταση της ΔΕΗ.
Εξαιρέσεις δημοσιογράφων της ΕΡΤ και μηχανοδηγών ΟΣΕ
Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπεται, μεταξύ άλλων, "η τροποποίηση της παρ. 3 του άρθρου 32 του Ενιαίου Μισθολογίου, όσον αφορά τις αποδοχές των δημοσιογράφων που απασχολούνται είτε στον στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, είτε στην ΕΡΤ".
Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης οι αμοιβές των δημοσιογράφων θα καθορίζονται από κοινές υπουργικές αποφάσεις έπειτα από διαβούλευση με τις οικείες δημοσιογραφικές Ενώσεις.
Επίσης, θα εξαιρεθούν από την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα (εφεδρεία), έξι Ακόλουθοι Τύπου που θα συνταξιοδοτηθούν τον Μάρτιο του 2012 καθώς και οι οδηγοί των εταιρειών ΟΣΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
"Έθνος"