Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


Συναδέλφισσες - συνάδελφοι
Η μακρόχρονη πρωτοφανής αντεργατική καταιγίδα έχει περάσει ήδη σε νέα φάση. Η κυβέρνηση του κατάμαυρου μετώπου ΠΑ.ΣΟ.Κ, Ν.Δ, ΛΑΟΣ με την καθοδήγηση της τρόικας και του ανθρώπου των «αγορών», του τραπεζίτη Παπαδήμου, δεν ήρθε για να μας σώσει από τη χρεοκοπία, αλλά για να εφαρμόσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ, και να εγκρίνει τη νέα «δανειακή σύμβαση» με το νέο συνοδευτικό της τρισχειρότερο μνημόνιο.
 Τη «φέρανε»για να οργανώσει ως εκκαθαριστής την «ελεγχόμενη χρεοκοπία» και να κατανείμει τα περιουσιακά στοιχεία στους δανειστές.
Η κυβέρνηση του Λουκά έδωσε ήδη προς την τρόικα αποδείξεις απόλυτης υποταγής.
Έστειλε χωρίς καθυστέρηση τα ΜΑΤ στο κατειλημμένο κτήριο της ΔΕΗ και προχώρησε σε συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζομένων, που αντιστέκονται στην επιβολή των χαρατσιών.
Έθεσε σε εφαρμογή το μέτρο της «εργασιακής εφεδρείας», που στέλνει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και σχεδιάζει άμεσα την επιβολή μεσαιωνικών εργασιακών καθεστώτων. Η απόλυτη ταύτισή της με τη σκληρή γραμμή του κεφαλαίου και η ενίσχυση των αποφάσεων της εργοδοσίας (χαλυβουργία) για την απελευθέρωση των απολύσεων και την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνειών .
Η κλιμάκωση, δυστυχώς, της αντεργατικής επίθεσης δεν στάθηκε ικανή, ώστε να τροποποιηθεί στο ελάχιστο η τοποθέτηση της πλειοψηφίας της ΠΟΣ απέναντι στο σύνολο τόσο των γενικότερων, όσο και των ειδικότερων εξελίξεων. Η αξιοθρήνητη «ηγεσία» του «οργανωμένου ΣΚ» δεν επιμένει απλώς στη συντεχνιακή γραμμή της «εξαίρεσης»,αλλά αναβάλλει κάθε διαδικασία οργάνωσης των αγώνων και σπεύδει σε «διάλογο» με τον ακροδεξιό υπουργό Βορίδη, τον νοσταλγό της δικτατορίας και του Μεταξά.

Συναδέλφισσες –συνάδελφοι,

Η απεργία της 1ης Δεκέμβρη αναδεικνύεται σε καθοριστικής σημασίας μάχη, καθώς είναι η πρώτη που γίνεται μετά το σχηματισμό της τριμερούς χουντικής συγκυβέρνησης. Δεν περιορίζεται μόνο στο πλαίσιο του προϋπολογισμού και των αποφασισμένων αντεργατικών μέτρων, αλλά είναι η συνέχεια των μεγάλων αγώνων που έχουν ξεκινήσει κατά της ανατροπής των μακροχρόνιων δεσμών της «δανειακής σύμβασης»
Η συγκέντρωση όλων των δυνάμεων του συστήματος και η αναβάθμιση της αντεργατικής επίθεσης μας υποχρεώνουν σε παρατεταμένη αποφασιστική κοινωνικοπολιτική σύγκρουση με την τρόικα και την ξενόδουλη κατοχική κυβέρνηση.
Η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί δεν πρέπει να περάσουν. Απέναντι στο κατάμαυρο μέτωπο πρέπει να σηκώσουμε τείχος αδιαπέραστο, να κομματιάσουμε το πέπλο του φόβου και να ρίξουμε στο βάραθρο τους κανίβαλους του μνημονικού τόξου.
Δεν χρωστάμε τίποτα σε αυτούς που κατέστρεψαν και καταστρέφουν τη ζωή μας.
Η χουντική κυβέρνηση του τραπεζίτη Παπαδήμου πρέπει με μαζικούς αγώνες να ανατραπεί.
Μπροστά από την κρίσιμη αυτή μάχη σας καλούμε αύριο Τετάρτη 30.11.2011 ώρα 12.30 σε συνέλευση στην αίθουσα του 9ου καρόλου 1-3 ορόφου με θέμα την οργάνωση της συμμετοχής μας στην απεργία της 1ης Δεκέμβρη του 2011 και το σχεδιασμό των αγώνων μας για την ανατροπή της πολιτικής του κοινωνικού κανιβαλισμού και της εξαθλίωσης.
Όλοι στη συνέλευση την τέταρτη 30.11.2011 ώρα 12.30 Καρόλου 1-3 και στην απεργία της 1ης Δεκέμβρη για να δώσουμε την πρώτη ενωτική μαζική απάντηση στην κυβέρνηση των τραπεζιτών και των νέων μνημονίων.