Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ο Τύπος της Δευτέρας γράφει

Οι περικοπές που έρχονται στις επικουρικές συντάξεις, η έναρξη της εφεδρείας στο Δημόσιο, οι μειώσεις στις αμοιβές συμβολαιογράφων, μηχανικών, δικηγόρων, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.
Συντάξεις: Μεγάλες περικοπές έρχονται στις συντάξεις που χορηγούν τα επικουρικά ταμεία του ΙΚΑ, των ΔΕΚΟ-Τραπεζών και του Δημοσίου, γράφουν τα «Νέα», που αναφέρουν ότι αυτοί θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι των νέων μειώσεων που έρχονται και οι οποίες αναμένεται να φθάσουν έως και το 50% των σημερινών παροχών. Σύμφωνα με τις μελέτες που πρόκειται να κατατεθούν αύριο στη Βουλή, τα συγκεκριμένα ταμεία (ΕΤΕΑΜ, ΤΑΥΤΕΚΩ και ΤΠΔΥ) εμφανίζουν ελλείμματα φωτιά. Οι νέες περικοπές στις επικουρικές αναμένεται να ισχύσουν από το νέο έτος και θα φορούν και τους ήδη συνταξιούχους. Για τους νέους ασφαλισμένους η επικουρική δεν θα ξεπερνά το 20% του συντάξιμου μισθού.
Εφεδρεία: Επίσημη πρώτη σήμερα για την εφεδρεία, με 20.000 μόνιμους υπαλλήλους να αποτελούν τις «Ιφιγένειες» του συστήματος. Όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία», είναι το πρώτο κύμα, που θα συμπληρωθεί με άλλους 12.000 υπαλλήλους, με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, από 1ης Ιανουαρίου 2012. Μέχρι την 1η Ιανουαρίου πρέπει να έχουν μεταταχθεί και εκείνοι που έχουν χαρακτηριστεί πλεονάζον προσωπικό στους φορείς που καταργούνται ή συγχωνεύονται (περίπου 7.000).