Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Το Πρωτοδικείο Πειραιά δικαίωσε τις διεκδικήσεις των σιδηροδρομικών


Με το ν.3891/2010 που αφορά στην εξυγίανση του Ομίλου ΟΣΕ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΡΓΟΣΕ πέραν των άλλων, καταργήθηκαν οι Σ.Σ.Ε. των Σιδηροδρομικών, μειώθηκαν οι αποδοχές μας κατά 40%, μειώθηκε το 50% των θέσεων εργασίας του προσωπικού.
Με το πολυνομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ την υπογραφείσα Επιχειρησιακή ΣΣΕ του 2011 που υπογράφθηκε στα πλαίσια του ν.3891. Δηλαδή εντός οκτώ μηνών παρεμβαίνουν νομοθετικά για δεύτερη φορά και ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δίκαιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Επίσης, με την εργασιακή εφεδρεία – απόλυση καταργούν και άλλες εκατοντάδες θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα την υπονόμευση της ασφαλούς λειτουργίας του Σιδηροδρόμου.
Για τα ανωτέρω οι Σιδηροδρομικοί έχουν προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις με αίτημα την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσέφυγε στα Δικαστήρια κατά του Σωματείου – Μέλους μας, των Μηχανοδηγών.
Το Πρωτοδικείο Πειραιά με την υπ΄ αριθ. 5299/14-10-2011 απόφασή του έκρινε ΔΙΚΑΙΕΣ τις διεκδικήσεις των Σιδηροδρομικών και συνακόλουθα ΝΟΜΙΜΕΣ τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.
ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ την ΑΠΟΦΑΣΗ της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και ΚΑΛΟΥΜΕ την Κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο «έκτρωμα».
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.