Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΙ Ν. ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗΣ


Το δίδυμο που λειτουργεί ως καθοδήγηση της ρήξης

Στο πλαίσιο της τακτικής που ακολουθεί ο κ. Σαμαράς, ο οποίος δεν θέλει να έχει κανέναν δυσαρεστημένο, υποστηρίζει διά της σιωπής του, είτε ακόμη και μέσω δημόσιας επιβράβευσης, τα κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ και όχι μόνον.

Μετά την αλλαγή «φρουράς»  στη ΝΔ,

ο κ. Μανώλης δεν δυσκολεύτηκε να επιστρέψει δυναμικά  στο κόμμα.

Στο πλαίσιο της τακτικής που ακολουθεί ο κ. Σαμαράς, ο οποίος δεν θέλει να έχει κανέναν δυσαρεστημένο, υποστηρίζει διά της σιωπής του, είτε ακόμη και μέσω δημόσιας επιβράβευσης, τα κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ και όχι μόνον. Δεν είναι τυχαίο ότι η ΝΔ ουδέποτε πήρε αποστάσεις από τις -πρωτοφανούς σκληρότητας- δηλώσεις "γαλάζιων" συνδικαλιστών, ούτε επίσης από τοποθετήσεις που δεν είναι μακριά από εκείνες στελεχών του ΚΚΕ.

Τα πρόσωπα που ουσιαστικά κινούν τα νήματα στον συνδικαλιστικό χώρο για λογαριασμό της ΝΔ είναι τα εξής:

1 Γιάννης Μανώλης

Ο πρώην βουλευτής ξεκίνησε τη συνδικαλιστική του πορεία από τον ΟΤΕ. Αυτό ήταν το εφαλτήριό του για το ΔΣ της ΓΣΕΕ και μετέπειτα για τη Βουλή. Γνωστός ευρύτερα έγινε για τις μετωπικές συγκρούσεις του με τον κ. Γ. Αλογοσκούφη την περίοδο της παντοδυναμίας του τότε "τσάρου" της ελληνικής οικονομίας. Πιο σημαντική περίοδος για τον ίδιο ήταν το 2009, όταν η ΝΔ είχε μείνει με πλειοψηφία 151 βουλευτών (μετά τη διαγραφή του κ. Τατούλη) και όλη η κυβέρνηση "κρεμόταν" ουσιαστικά από τη δική του ψήφο. Ο κ. Κ. Καραμανλής του είχε εγκαίρως διαμηνύσει ότι δεν θα τον έβαζε στις εκλογικές λίστες, αλλά ο κ. Μανώλης, έμπειρος πολιτικά, πρόλαβε και ανακοίνωσε ο ίδιος την αποχώρησή του. Μετά την αλλαγή "φρουράς" στη ΝΔ, ο κ. Μανώλης δεν δυσκολεύτηκε να επιστρέψει δυναμικά. Τελευταία του κίνηση, η πραγματοποίηση συγκέντρωσης στα γραφεία της ΝΔ, εργαζομένων από τις ΔΕΚΟ που έχουν ενταχθεί στο καθεστώς εφεδρείας και η δέσμευσή του ότι κανείς δεν θεωρείται απολυμένος για τη ΝΔ.


2 Ν. Κιουτσούκης.

Ο «σκληρός» Ν. Κιουτσούκης της ΔΑΚΕ.

Πρόκειται για τον επικεφαλής της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα, ο οποίος ξεκίνησε τη δράση του από τον ΟΣΕ. Οι τοποθετήσεις του το τελευταίο διάστημα είναι εκτός κεντρικής γραμμής, με κορυφαία την έκκληση που απηύθυνε δημόσια σε όλους τους Ελληνες να μην πληρώσουν την έκτακτη εισφορά μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, λίγο πριν ο κ. Σαμαράς πει στη ΔΕΘ ότι "ο νόμος είναι νόμος" για το θέμα αυτό, ο κ. Κιουτσούκης είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία καλούσε "τους Ελληνες πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, χωρίς να καταβάλλουν το χαράτσι για τα ακίνητα".


Αντάρτες από γκόλντεν μπόις του Καραμανλή

Γ. Τσαλικάκης γ.γ. ΓΣΕΕ
Διορίστηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος.

Π. Καλλίρης Στέλεχος ΔΑΚΕ

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στον ΟΔΙΕ και αντιπρόεδρος στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.

Γ. Μπούρας Στέλεχος ΔΑΚΕ

Διορίστηκε πρόεδρος των ΗΛΠΑΠ κατά την περίοδο της γαλάζιας διακυβέρνησης.

Κ. Ταγγίρης ΕΚΟ Οικονομολόγων

Από την ΕΚΟ Οικονομολόγων της Νέας Δημοκρατίας μετακινήθηκε στο ΔΣ της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη.

Χρ. Σιδηρόπουλος Αγροτοσυνδικαλιστής

Γνωστός από τις κινητοποιήσεις διορίστηκε στο ΔΣ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Κ. Λιάπης ΔΑΚΕ Ολυμπιακής

Από συνδικαλιστής στην Ολυμπιακή "βρέθηκε" πρόεδρος στην Εργατική Εστία

Α. Αντωνάκoς ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών

Τοποθετήθηκε διευθύνων σύμβουλος στο Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας.

Φ. Ταυρής ΓΣΕΕ

Το γνωστό στέλεχος της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ διατέλεσε πρόεδρος στο ίδρυμα νεότητας.

Φ. Αγαδάκος ΔΣ ΓΣΕΕ

Είχε καταλάβει δύο θέσεις: στο Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε. και στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας ως αντιπρόεδρος.

"ΈΘΝΟΣ"