Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Σύντομες σιδηροδρομικές ειδήσεις από όλο τον κόσμο


Η ρουμανική κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων, CFR, μείωσε στο μισό τις ζημίες της το εννεάμηνο του 2011
Η ρουμανική κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων, CFR SA, μείωσε τις ζημίες της κατά 55% τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, καθώς ανήλθαν σε 62,2 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με 138 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι την ίδια περίοδο.
 Επίσης, τα έξοδα της εταιρείας μειώθηκαν κατά 24,4% από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2011, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου χρόνου.
Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας κατά το τρίτο τρίμηνο του 2011 ήταν κατά 6,44% υψηλότερος από αυτόν που παρουσίασε κατά την ίδια περίοδο πέρυσι.

Συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας για 18η ημέρα

Η απεργία των μηχανοδηγών στους σιδηροδρόμους της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας διένυε χθες την 18η ημέρα, αλλά δύο τρένα προχθές το βράδυ, μετέφεραν σιδηρομετάλλευμα του ορυχείου Arcelor Mittals από το Prijedor προς την Zenica. Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Mladen Jelaca, δήλωσε ότι αναμένει να εκτελέσουν το συγκεκριμένο δρομολόγιο περισσότερα τρένα. «Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, αν και τα τρένα επαρκούν για να μεταφέρουν μόνο το ήμισυ της ημερήσιας παραγωγής, υπό κανονικές συνθήκες», δήλωσε ο κ. Jelaca.


Το πενιχρό ποσό των 3,5 εκατ. λέβα παρουσίασε η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Βουλγαρίας από την πώληση 500 αυτοκίνητων
Η ιδιαίτερα προβληματική κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Βουλγαρίας, BDZ, παρουσίασε το πενιχρό ποσό των 3,5 εκατ. λέβα, που συγκέντρωσε από την πώληση συνολικά 515 αυτοκίνητων σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της εταιρείας, Vladimir Vladimirov.

Κίνα: Ανησυχία για την «επόμενη ημέρα» στη Λιβύη

Το Πεκίνο έχει πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις στη Λιβύη στους τομείς του πετρελαίου, των σιδηροδρόμων και των τηλεπικοινωνιών..
Την έντονη ανησυχία της για την πολιτική κατάσταση στη Λιβύη μετά τον θάνατο του Μουάμαρ Καντάφι, εξέφρασε χθες η Κίνα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην άμεση έναρξη της διαδικασίας για την ομαλή μετάβαση σε μια νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλιστεί η εθνική ενότητα στην αφρικανική χώρα. «Ελπίζουμε πως η Λιβύη θα μπορέσει να αρχίσει το συντομότερο δυνατόν μια διαδικασία ενωτικής πολιτικής μετάβασης έτσι ώστε να διαφυλάξει την εθνοτική και εθνική ενότητά της και να αποκαταστήσει το συντομότερο δυνατόν την κοινωνική σταθερότητα», δήλωσε η Τζιάνγκ Γιου, εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας. Το Πεκίνο έχει πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις στη Λιβύη στους τομείς του πετρελαίου, των σιδηροδρόμων και των τηλεπικοινωνιών και Κινέζοι αξιωματούχοι ανησυχούν για την τύχη των συμβολαίων που υπεγράφησαν την περίοδο της κυριαρχίας του Λίβυου Συνταγματάρχη. Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο είχε πραγματοποιήσει περίπου 50 μεγάλα έργα στη Λιβύη, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε τουλάχιστον 18,8 δισ. δολάρια (13,1 δισ. ευρώ), σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.

Εκκενώνουν την Μπανγκόκ!

Με αεροπλάνα, βαπόρια, τρένα, λεωφορεία και οποιοδήποτε άλλο μεταφορικό μέσο μπορούν να εξασφαλίσουν, εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της Μπανγκόκ προσπαθούν να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα περικείμενου γλιτώσουν από χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 50 ετών στην Ταϊλάνδη και σε άλλες πέντε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας που προκλήθηκαν από ασυνήθιστα έντονες βροχοπτώσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 380 άτομα από τα μέσα Ιουλίου, όταν άρχισε η εποχή των μουσώνων, και να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα στη ζωή τουλάχιστον 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων, μέχρι τώρα κυρίως στις βόρειες και κεντρικές περιοχές της χώρας, το έδαφος των οποίων είναι καλυμμένο έως και 90%.