Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Συνελήφθησαν για κλοπή καλωδίων του ΟΣΕ

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καπανδριτίου συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μαλακάσας δύο αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 23 και 24 ετών, μέλη σπείρας που αφαιρούσε καλώδια χαλκού από το σιδηροδρομικό δίκτυο στις περιοχές Αγίου Στεφάνου, Μαλακάσας, Αυλώνα και Οινόης Αττικής.
Οι δύο άνδρες μαζί με έναν ομοεθνή τους, ο οποίος αναζητείται, είχαν συστήσει σπείρα που αφαιρούσε χάλκινα καλώδια τηλεδιοίκησης, καθώς και αλουμινένιους βραχίονες στήριξης, από τους πυλώνες δικτύου ηλεκτροκίνησης του Ο.Σ.Ε., τα οποία στην συνέχεια πωλούσαν αντί του ποσού των 4 ευρώ το κιλό. Από την μέχρι τώρα έρευνα-προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες κατά τον τελευταίο μήνα έχουν διαπράξει 4 κλοπές καλωδίων από το δίκτυο του Ο.Σ.Ε.
Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκε ποσότητα καλωδίων καθώς και εργαλεία κοπής μετάλλων.  Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.