Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Η ΔΑΚΕ κίνησης Σιδηροδρομικών καλεί όλους τους εργαζομένους στον κλάδο να συμμετάσχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις

Συνάδελφοι της ΠΑΣΚ-Σ ΚΙΝΗΣΗΣ,
κανείς Σιδηροδρομικός δεν ενδιαφέρεται εάν παραδώσατε τις κομματικές σας ταυτότητες. Μας ενδιαφέρει όμως ότι καταντήσατε «νάνο»τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο και εξαργυρώσατε την περηφάνια, τα όνειρα των Σιδηροδρομικών αλλά και των συναδέλφων που εκδιώχτηκαν με μετάταξη με αντάλλαγμα την προσωπική σας επιβίωση…….
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε στις 13/10/2011 η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΠΑ με κύρια θέματα την εργασιακή εφεδρεία – απόλυση και τις εξελίξεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όπως είναι γνωστό σε όλους, εφόσον εφαρμοσθεί ο νόμος θα αποχωρήσουν από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσοι το 2013 θα συμπληρώνουν 35 χρόνια υπηρεσίας. Άρα 50 συνάδελφοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και 400 περίπου από τον ΟΣΕ θα εκδιωχθούν παρότι εφαρμόζεται ο ν.3891 περί εξυγίανσης.
Εάν το Πολυνομοσχέδιο ψηφιστεί από το 2012 θα ενταχθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας – απόλυσης πολλοί περισσότεροι συνάδελφοί μας.
Είναι πλέον φανερό ότι θα ακολουθήσει εντατικοποίηση εργασίας, περικοπή δρομολογίων και κίνδυνοι στην ασφάλεια κυκλοφορίας. Σε όλα αυτά τα επώδυνα μέτρα υπάρχουν ορισμένοι που απολαμβάνουν ασυλίας και δευτερευουσών απολαβών (υπερωρίες, εξαιρέσιμες) σε ένα σιδηρόδρομο που καταρρέει από την ασκούμενη πολιτική.
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι Κανονισμοί Εργασίας και Κυκλοφορίας έχουν γίνει κουρελόχαρτα. Από τη Διοίκηση της Εταιρείας ταυτόχρονα κυκλοφορούν φήμες για μεταθέσεις προσωπικού που εάν δεν ανακοπούν θα δημιουργήσουν ακόμη περισσότερα προβλήματα στις οικογένειες των συναδέλφων που θα θιγούν.
Επειδή η ΔΑΚΕ ΚΙΝΗΣΗΣ έχει προμετωπίδα δράσης το συμφέρον και την προστασία των εργαζομένων και όχι την προώθηση κομματικών πολιτικών, προτείναμε απεργία διαρκείας και επανεξέταση της στάσης μας ανάλογα με τις εξελίξεις.
Δυστυχώς η πρότασή μας απερρίφθη από την πλειοψηφία της ΠΑΣΚ-Σ και υιοθετήθηκε από τους …. ίδιους η πρόταση για 48ωρη απεργία.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Έστω και έτσι, η ΔΑΚΕ ΚΙΝΗΣΗΣ καλεί όλους τους εργαζομένους στον κλάδο να συμμετάσχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις με περιεχόμενο της αντίσταση και την ανατροπή της πολιτικής της αφαίμαξης, της κοροϊδίας και του εκβιασμού των εργαζομένων που εξαθλιώνει μαζί με όλους τους Έλληνες τους Σιδηροδρομικούς και τις οικογένειές τους.
Όλοι ενωμένοι πρέπει να απαντήσουμε ότι το τρένο που υπηρετήσαμε και πονέσαμε δεν θα σβήσει στα σκοτεινά μονοπάτια που φέρνει η εργασιακή εφεδρεία και προσπαθεί να επιβάλλει ως αναγκαία λύση η πληρωμένη κάστας των εκφραστών της κυβερνητικής πολιτικής στα μέσα ενημέρωσης.
Έχουμε ραντεβού στις 19/10/2011 στο κέντρο της Αθήνας κάτω από τις σημαίες των συνδικάτων (Πλατεία Κάνιγγος στις 10.00π.μ.) για τη σπουδαία ειρηνική μάχη που στόχο αυτή τη φορά έχει την οριστική απαλλαγή από την Κυβέρνηση των μνημονίων και της υποτέλειας.

                                      ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ ΚΙΝΗΣΗΣ
      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                               Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΚΟΥΤΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                                        ΚΑΡΥΔΗΣ ΔΩΡΟΘ