Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Μ. Ξαφά στο ΣΚΑΪ: Κλείστε μία ΔΕΚΟ τώρα για να σωθούμε

Η κυβέρνηση θα πρέπει να κλείσει άμεσα μία ΔΕΚΟ, για παράδειγμα τον ΟΣΕ, να απολύσει άχρηστους υπαλλήλους, και να επιδείξει σοβαρότητα στο ζήτημα των βαρέων και ανθυγιεινών χωρίς να περιμένει το 2013».
«Ο πολιτικός κόσμος δείχνει ανίκανος να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και όσο η κυβέρνηση αδυνατεί να βάλει με τα σπλάχνα της, να κλείσει άχρηστους κρατικούς οργανισμούς και να λάβει μέτρα, είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε σε χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη», δήλωσε στο ΣΚΑΪ η οικονομολόγος και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά.
Όπως χαρακτηριστικά είπε, «με τη φορολογία η χώρα βυθίζεται πιο βαθιά στην ύφεση, το ρευστό τελειώνει στα τέλη Σεπτεμβρίου και εάν τελικά δε δοθεί η 6η δόση, τότε πάμε για στάση πληρωμών... Η κυβέρνηση θα πρέπει να κλείσει άμεσα μία ΔΕΚΟ, για παράδειγμα τον ΟΣΕ, να απολύσει άχρηστους υπαλλήλους, και να επιδείξει σοβαρότητα στο ζήτημα των βαρέων και ανθυγιεινών χωρίς να περιμένει το 2013».
Για δεινή και αδιέξοδη οικονομική κατάσταση έκανε λόγο στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» Φώτης Κουβέλης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας και επεσήμανε ότι οι εκλογές είναι η μόνη διέξοδος από την πολιτική και κοινωνική πίεση.

«Σ.Ν». Θα απαντήσει κανένας "Άχρηστος" από τον ΟΣΕ;