Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοικτή επιστολή του εκπροσώπου των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΕ κ. Αθανάσιου Ελευθερίου

"Είναι πραγματικά άξιο απορίας το γεγονός ότι ένας από τους «νεκροθάφτες» του Ελληνικού Σιδηροδρόμου, ο πιο σκληρός κι ανάλγητος Διευθύνων Σύμβουλος που πέρασε από τις εταιρίες του ομίλου, έχει το θράσος να βγαίνει στα ΜΜΕ και να επαίρεται ότι έκανε κερδοφόρα την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ακόμη κι ένας απλός σιδηροδρομικός υπάλληλος χωρίς γνώσεις οικονομικών, θα μπορούσε να παρουσιάσει λογιστικό πλεόνασμα αν εφάρμοζε στην πράξη το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ , κύριε Διευθύνοντα!!!
Κύριε Ζηλιασκόπουλε
Ακόμη κι εμείς οι απλοί πολίτες, αν σταματούσαμε να πληρώνουμε την ΔΕΗ, τον ΟΤΕ την ΥΔΡΕΥΣΗ, και μειώναμε στο ελάχιστο τις ανάγκες μας, ο οικογενειακός προϋπολογισμός μας θα ήταν ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟΣ.
Η μείωση του εισοδήματος των σιδηροδρομικών με τους νόμους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τους ωθεί στα όρια της επαιτείας.
ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΠΗΓΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΣΟΥ!!!
Μετά από τις υποχρεωτικές μετατάξεις που επιβάλατε , την μείωση των δρομολογίων, την κατάργηση γραμμών, αφήνοντας την παραμεθόριο χωρίς σιδηροδρομικό δίκτυο, στερήσατε από τους μη προνομιούχους κατοίκους της, την άμεση και φθηνή πρόσβαση στα αστικά κέντρα.
Ο προαστιακός αφέθηκε στην μοίρα του χωρίς έλεγχο στα εισιτήρια , με αποτέλεσμα να χαρακτηρισθεί ΤΣΑΜΠΑ ΤΡΑΙΝΟ, αφού πρώτα διώξατε με υποχρεωτικές μετατάξεις τον κλάδο Αμαξοστοιχιών.
Αλήθεια θα ενδιαφερθεί κανένας για τα διαφυγόντα κέρδη της εταιρείας;
Απαξιώνεις συνέχεια την εταιρεία που σε πληρώνει, όχι για να την πουλήσεις αλλά για να την ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙΣ σε τιμή ευκαιρίας.
Αν όλα τα παραπάνω, εσύ τα θεωρείς ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ και ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ , είσαι ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ.
Αν δίνεις εξετάσεις στον ΓΑΠ στον Βενιζέλο και στους Τροϊκανούς, καλά τα καταφέρνεις κύριε Ζηλιασκόπουλε στις υπηρεσίες που σου ανέθεσαν!
Συνάδελφοι σιδηροδρομικοί,
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και ο Διευθύνων Σύμβουλος έγιναν επικίνδυνοι, γι αυτό οφείλουμε όχι μόνο να τους απαξιώνουμε αλλά πρέπει και να φύγουν.
Ξεσηκωθείτε!
Φυσικά για όλα τα παραπάνω η ΠΑΣΚ-Σ σιωπά.
Οι σύγχρονοι ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΕΣ του σιδηροδρόμου ΟΨΙΜΟΙ ΨΕΥΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ φόρεσαν πλέον την φόρμα του ΩΧΑΔΕΛΦΙΣΜΟΥ και απέχουν .
Στον κυκεώνα του νεοφιλελευθερισμού έγιναν πλέον οι καλύτεροι ΡΕΦΟΡΜΙΣΤΕΣ στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος του χώρου.
‘Όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν όμως, ότι πολέμησαν με λύσσα , οι σιδηροδρομικοί τους πήραν χαμπάρι.
Συντάσσονται με τις επιλογές του Ζηλιασκόπουλου , και συμβάλουν στην απαξίωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η ψήφιση των επαίσχυντων κανονισμών εργασίας και η υπογραφή της Σ.Σ.Ε από την ηγεσία της ΠΑΣΚ–Σ Λεβέντη –Βλάχο και τους Δ.Σ. κ.κ. Ζηλιασκόπουλου – Θεοφανόπουλου , θα στείλει τους σιδηροδρομικούς στον ΑΣΕΠ και στην μισθωτή εφεδρεία –απόλυση.
Αυτή είναι η ηγεσία της ΠΑΣΚ-Σ!!!
Για το «καλό» των σιδηροδρομικών, η ΠΑΣΚ-Σ έγινε ο καλύτερος σύμμαχος των
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ- ΜΑΝΟΥ- ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΡΑΓΚΟΥΣΗ
Συνάδελφοι
Πρέπει να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο για τον σιδηρόδρομο και τους σιδηροδρομικούς αλλά πάνω απ όλα για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας".