Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Το δράμα των μεταταγμένων σιδηροδρομικών.

Το σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο της κοινωνίας γνωρίζουν καθημερινά, ορισμένοι μεταταγμένοι σιδηροδρομικοί στους νέους χώρους εργασίας τους. Δέχονται συχνά προπηλακισμούς και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς του τύπου άχρηστοι, τεμπέληδες, χαραμοφάηδες κτλ..
Χαρακτηριστικό παράδειγμα σιδηροδρομικού σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ο οποίος δέχτηκε φραστική επίθεση υπαλλήλου με ακατανόμαστες φράσεις εναντίων των σιδηροδρομικών. Ο μεταταγμένος σιδηροδρομικός παρά την προσπάθεια να πείσει την «συνάδελφων» του ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία βάση δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα η φιλονικία να μεταφερθεί στο γραφείο του διευθυντού ο οποίος και έβαλε την υπάλληλο στην θέση της.. Είναι γεγονός ότι η κοινωνία έχει παγιδευτεί στην προπαγάνδα της πολίτικης και της δημοσιογραφικής αλητείας με αποτέλεσμα σήμερα οι σιδηροδρομικοί να δέχονται αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά. Είναι φυσικό επόμενο όταν η πολιτική ηγεσία βομβαρδίζει την κοινωνία με ψευδή στοιχεία, όπως στην περίπτωση του ΟΣΕ για το χρέος χωρίς να αιτιολογεί πως δημιουργήθηκε αυτό και ποιοι έχουν την ευθύνη, ρίχνοντας το βάρος στους εργαζόμενους, είναι βέβαιο ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές θα αυξάνονται και θα πληθύνονται και ίσως, απευχόμαστε, τα αποτελέσματα να είναι οδυνηρά. Είναι χρέος του συνδικαλιστικού κινήματος να πάρει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης των συμπολιτών μας οι όποιοι έχουν εθιστεί στο ψέμα και την προπαγάνδα των πολιτικών μας. Η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών πρέπει να πρωτοστατήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση της ενημέρωσης. Στο θέμα θα επανέλθουμε διότι θεωρούμε ότι είναι πολύ σοβαρό.

«Σ.Ν» Οι μεταταγμένοι σιδηροδρομικοί να μας γνωστοποιούν αν στους χώρους εργασίας έχουν προκλητικά φαινόμενα συμπεριφοράς συναδέλφων τους.