Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Έγραψαν για τον ΟΣΕ

..Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, ο Αριστείδης Μπουρδάρας, μιλώντας στην αντιπροσωπεία των εργαζομένων, αναγνώρισε ότι δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στις υπό εξυγίανση συγκοινωνιακές ΔΕΚΟ και ιδιαίτερα στον ΟΑΣΑ και τον ΟΣΕ.
Ομως, επισήμανε ότι το υπουργείο δεν μπορεί να εξαιρέσει τις μεταφορές από το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, αλλά θα καταβάλει προσπάθειες ώστε το ποσοστό να μην ανέλθει στο 10%.
Εnet.gr


..Είναι ενδεικτικό ότι χθες η ΔΑΚΕ με ανακοίνωσή της μιλά για «πογκρόμ διώξεων και απολύσεων στο δημόσιο τομέα και στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας» ενώ καλεί τους εργαζομένους σε αγωνιστική δράση συστήνοντας μάλιστα ειδική νομική ομάδα που θα εξετάζει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά προκειμένου στη συνέχεια να αναλαμβάνονται ανάλογες πρωτοβουλίες για όλους όσοι μπουν στο καθεστώς της εφεδρείας. Στα χέρια «γαλάζιων» στελεχών έχουν φθάσει καταγγελίες για κομματικές προγραφές στις λίστες του προσωπικού που θα μπει σε εφεδρεία ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr ανάλογες καταγγελίες υπάρχουν και για επιλεκτικές μετατάξεις από οργανισμούς που μπαίνουν σε εφεδρεία (ΟΣΕ, ΕΘΕΛ) σε άλλες «πιο ασφαλείς θέσεις του δημοσίου» όπως τονίζουν χαρακτηριστικά κομματικά στελέχη..
Kosmos tv



..Εκείνο που όμως εκπλήσσει είναι ο ερασιτεχνισμός και η σπασμωδικότητα που χαρακτηρίζει τις...
αντιδράσεις της κυβέρνησης. Διότι είναι προφανές από την συμπεριφορά της ότι η κυβέρνηση δεν έχει εκπονήσει απολύτως κανένα σχέδιο προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των συντεχνιών. Απλούστατα με κυνική αδιαφορία έχει παραδώσει την κοινωνία των πολιτών ανυπεράσπιστη στα χέρια των αρπακτικών (υπαλλήλων ΟΣΕ, Μέσων Μαζικής Συγκοινωνίας, οδηγών ταξί) που ασελγούν ασταμάτητα πάνω της...
Patrinorama


..Με επιτυχία έγιναν και οι χτεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες και τον ΟΣΕ παρά τις επαναλαμβανόμενες δικαστικές διώξεις των απεργών από την κυβέρνηση του κεφαλαίου. Χειρόφρενο τράβηξαν στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, το μετρό, τον ηλεκτρικό, το τραμ, τον προαστιακό και στο σιδηρόδρομο. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην εργασιακή εφεδρεία που θα επιφέρει νέα μείωση του προσωπικού και οδηγεί στην απόλυση..
«Ριζοσπάστης»

..Ο κ. Κεδίκογλου άσκησε κριτική σε βάρος της κυβέρνησης και, μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Έχουν γίνει τεράστια λάθη. Η κυβέρνηση όχι μόνο ακύρωσε τις ενεργειακές συμφωνίες για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, αλλά έχει απορρίψει άκρως συμφέρουσες προτάσεις».Ως ενδεικτικό παράδειγμα ανέφερε την αδιαφορία που έχει επιδείξει η κυβέρνηση όσον αφορά το ενδιαφέρον των «Ρωσικών σιδηροδρόμων» για τον ΟΣΕ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Πέρασαν ήδη έξι μήνες από τη στιγμή της υποβολής των ρωσικών αιτημάτων. Η ρωσική πλευρά επιθυμεί να γνωρίσει, τι επιδιώκει η Ελλάδα όσον αφορά το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων»..
eviaportl.gr