Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Συλλαλητήριο των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη εν όψει ΔΕΘ

Με ναυλωμένο τρένο στην Θεσσαλονίκη
Συλλαλητήριο πραγματοποιούν στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα εργαζόμενοι και συνδικάτα, ημέρα έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στα "άδικα και σκληρά νεοφιλελεύθερα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικα", όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.
Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα της Αθήνας, σε συνεννόηση με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (το οποίο δρομολογεί συρμό του ΟΣΕ για τη Θεσσαλονίκη), θα πάρουν μαζικά μέρος στο Πανεργατικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ.
Προηγουμένως, την ερχόμενη Πέμπτη, η ΓΣΕΕ πραγματοποιεί ευρεία συνδικαλιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή των προέδρων και γενικών γραμματέων Εργατικών Κέντρων Β. Ελλάδος, στο ξενοδοχείο Imperial Palace, στη Θεσσαλονίκη.
Όπως επισημαίνει η ΓΣΕΕ, στη σύσκεψη θα αναλυθούν και θα συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων οι αγωνιστικές προοπτικές και θα παρουσιασθούν συνοπτικά τα βασικά συμπεράσματα της Ετήσιας έκθεσης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ έτους 2011 για την ελληνική οικονομία και την Απασχόληση.

Ναυλώνουν τρένα

Στο μεταξύ όπως ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα, το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας θα ναυλώνει τρένο του ΟΣΕ για να μεταφέρει το πρωί του Σαββάτου διαδηλωτές από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, από όπου έχει προγραμματιστεί να επιστρέψουν τα μεσάνυκτα της ίδιας ημέρας.