Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Κίνα. Ανάκληση, για τεχνικούς λόγους.. στις υπερταχείες

Στην ανάκληση για τεχνικούς λόγους 54 αμαξοστοιχιών μεγάλης ταχύτητας της γραμμής Πεκίνο-Σανγκάη, η οποία εγκαινιάστηκε πρόσφατα, προχώρησε η Νο2 κατασκευάστρια εταιρεία τρένων στην Κίνα, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.
«Η εταιρεία ανακαλεί 54 τρένα υψηλής ταχύτητας που έχουν κατασκευάσει θυγατρικές μας και τα οποία λειτουργούν ήδη, για συστηματικό έλεγχο ορισμένων τεχνικών προβλημάτων», τονίζεται στην ανακοίνωση της CNR Corl Ltd, στην οποία επισημαίνεται ότι «με τον τρόπο αυτό θα υπάρξουν εγγυήσεις για την ποιότητα και την ασφάλεια».
Την απόφαση αυτή έλαβε η εταιρεία ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να παγώσει κάθε νέο κατασκευαστικό σχέδιο στο σιδηροδρομικό της δίκτυο, τρεις εβδομάδες μετά την αιματηρή σύγκρουση των δυο τραίνων υψηλής ταχύτητας στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
Σύμφωνα με το ίδιο κείμενο, η ανάκληση των τρένων της σειράς CRH380BL δεν θα επηρεάσει τα συμβόλαια της εταιρείας με τους πελάτες της. Ωστόσο, θα προκαλέσει κόστος που δεν μπορεί να υπολογιστεί προς το παρόν.