Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Ιταλία: Συμπλοκές μεταναστών - αστυνομικών στο Μπάρι

Η κυκλοφορία των τρένων σταμάτησε.
Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών σημειώθηκαν στο Μπάρι της Ιταλίας, όταν ομάδα μεταναστών έκλεισε για αρκετές ώρες ένα δρόμο και τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου κοντά σε κέντρο κράτησης, με αίτημα να τους δοθεί το καθεστώς του πρόσφυγα.
Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τραυματίστηκαν 35 άνθρωποι, κυρίως αστυνομικοί, αλλά και περαστικοί οι οποίοι χτυπήθηκαν από τις πέτρες που πέταξαν οι μετανάστες, που επιτέθηκαν και σε ένα λεωφορείο που περνούσε από την περιοχή.
Οι εκατοντάδες διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους κρατούσαν σιδηρόβεργες, έκλεισαν με μεγάλες πέτρες τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου και άναψαν φωτιές κατά μήκος του. Περίπου 30 από αυτούς συνελήφθησαν.
Η κυκλοφορία των τρένων σταμάτησε, ενώ τα δρομολόγια πολλών τοπικών τραίνων πραγματοποιήθηκαν με καθυστέρηση ή ακυρώθηκαν. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε το απόγευμα.
Οι κινητοποιήσεις σταμάτησαν μετά τη γραπτή δέσμευση του αντινομάρχη του Μπάρι ότι θα απαντήσει στα αιτήματα που διατύπωσαν οι μετανάστες μέχρι την Τετάρτη, μετά τη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στο Μπάρι υπό την αιγίδα του υφυπουργού Εσωτερικών Αλφρέντο Μαντοβάνο.