Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΧΘΕΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ

Του Κώστα Καστρινάκη
Συνάδελφοι βιώνουμε μέρες πρωτόγνωρες για τους θεσμούς ,τους εργαζόμενους και τον απλό πολίτη. Η καταστολή μέσω της αστυνομίας με ευθύνη των κυβερνόντων Και του παρακράτους καλά κρατεί. Η κοινωνία μας όμως παρά τα επαναλαμβανόμενα..
Τεστ τρόμου και εκφοβισμού δείχνει σημάδια υγείας ,δηλαδή ότι το ξεπερνά και βαδίζει τον μοναδικό δρόμο που της απομένει, το δρόμο της αντίδρασης και της αντίστασης στην καταπάτηση όλων των δικαιωμάτων που απορρέουν από το σύνταγμα μας.
Κάποιος κόσμος όμως δεν λέει να ξεκολλήσει από τον καναπέ του γιατί κατά βάση δεν έχει καταλάβει τι του συμβαίνει είτε γιατί περιμένει να βγάλουν οι άλλοι τα καστανά από τη φωτιά είτε τελικά γιατί ελπίζει ότι τα πράγματα θα επιστρέψουν στην πρότερα κατάσταση και θα είναι όπως πριν συστημικά - ψηφοθηρικά-αναξιοκρατικά  και αγγελικά πλασμένα .
Ας συνεχίσουμε τώρα με τα δικά μας γιατί και στα του οίκου μας συμβαίνουν σχεδόν τα ίδια. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν αλλά και αυτοί νιώθουν τόσο μόνοι γιατί τους έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι δεν τους υποστηρίζει κανείς και δεν έχουν και πολύ άδικο. Τα θεσμικά όργανα είναι σχεδόν άφαντα απ όλες τις κρίσιμες στιγμές(και αναφέρομαι από την ΓΣΕΕ μέχρι την Π.Ο.Σ. και τα σωματεία)και αρκετές φορές έχει παρατηρηθεί σε κινητοποιήσεις να κόβουν λάσπη (δηλαδή να εξαφανίζονται)πριν περάσουν καν τη Σανταρόζα (σημαδιακό).
Κατά τον ίδιο τρόπο λειτουργεί ο θεσμός μέχρι και τους κλαδικούς αντιπροσώπους και αν τα πράγματα τελείωναν εδώ θα ήταν παρήγορα . Συμβαίνουν χειρότερα πράγματα όπως κατά τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων συνάδελφοι  εκλεγμένοι να ενοχλούν εναγωνίως τις γραμματείες για να περάσουν ρεπό η άδεια  και αυτό συμβαίνει κυρίαρχα από τις μεγάλες παρατάξεις.
Πέραν του ότι είναι ανέντιμο διαπιστώνω τεράστια ιδεολογική απόσταση από τους μέντορες τους διότι αποφάσεις της ΠΟΣ και του διοικητικού της συμβουλίου τις γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. Έτσι μένει να σκεφτούμε το λόγο όπου ούτε καν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι δεν ακλουθούν και ρωτώ Μήπως η σύνθεση της ΠΟΣ έπαυσε να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους ,μήπως οι αποφάσεις της παίρνονται με άλλα κριτήρια και όχι με το συμφέρον των εργαζομένων
Συνάδελφοι πιστεύω έφτασε η ώρα να αποδώσουμε τα του καίσαρος του καίσαρι, να παύσουμε να στηρίζουμε η να αποδεχόμαστε επίπλαστες αυτοδυναμίες στηριγμένες στην ψηφοθηρία –στα ταξίματα- στο σύρσιμο στην κάλπη για φραγκοδίφραγκα και
Εν τέλει σε λογικές ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΩΝ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ,ΜΕ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Και νέο σχήμα λιτό και αντάξιο των καιρών που βιώνουμε. Να τελειώνουμε με την καρικατούρα του χθες όπου όλοι είναι πρόεδροι και κανένας φυσικό μέλος με ευθύνη και συνείδηση. Να τελειώνουμε πριν είναι αργά.
 Ας κάνουμε μια νέα αρχή για να αποδείξουμε στα παιδιά μας όχι ότι τα πουλήσαμε  όλα γιατί αυτό το ξέρουν ,αλλά ότι συνειδητά κάνουμε το ελάχιστο για να τα πάρουμε πίσω.
Καστρινάκης Κων/νος
Σιδηροδρομικός