Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Πάτρα: Καθυστερεί η κατασκευή των ραμπών για την επέκταση του προαστιακού


Στον αέρα η επέκτασή του στον Ψαθοπυργο
Στον αέρα φαίνεται πως βρίσκονται οι ράμπες που θα εξυπηρετούσαν την πρόσβαση του προαστιακού σε περιοχές του πρώην Δήμου Ρίου, αλλά και στάσεις εντός του πολεοδομικού ιστού της Πάτρας. Η μόνη ράμπα που ξεκίνησε να κατασκευάζεται εδώ και δέκα περίπου ημέρες, είναι αυτή στο ύψος του γηπέδου της Παναχαικης.



Όμως σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, οι ρυθμοί είναι χαρακτηριστικά αργοί, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για προβλήματα που επηρεάζουν την κατασκευή όλων των υπολοίπων, τουλάχιστον μέχρι τον Άγιο Βασίλη.
Προβλήματα που σύμφωνα με πηγές εντός του Δήμου, έχουν να κάνουν με τα μεγάλα ποσά που οφείλονται από τον Δήμο Πατρεων στους εργολάβους που έχουν αναλάβει το έργο και οι οποίοι με την σειρά τους, φέρεται να οφείλουν δεδουλευμένα στους εργαζομένους.
Οι ίδιες πηγές μας είπαν, ότι η επέκταση μέχρι τον Ψαθόπυργο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη ενώ εχει προκύψει και ένα σοβαρό πρόβλημα με την ράμπα επιβίβασης και αποβίβασης στον Καστελλοκαμπο.
Άνθρωποι του ΟΣΕ ζητούν τόσο την διαπλατυνσή της τουλάχιστον κατά το διπλάσιο, όσο και την επιμήκυνση της, ώστε όλα τα βαγόνια να έχουν την δυνατότητα της εξυπηρέτησης των επιβατών.
Να σημειωθεί ότι η ράμπα έχει κατασκευαστεί με την χρηματοδότηση του τοπικού εκπολιτιστικού συλλόγου.
Πάντως, το σίγουρο είναι πως το χρονοδιάγραμμα που η αντιδήμαρχος Λένα Καλεντζωτη είχε δημόσια εξαγγείλει, δεν μπορεί να τηρηθεί, καθώς ήδη διανύουμε το δεύτερο μισό του Ιουνίου