Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΩΝ ΜΕΣΩ ΣΒΙΛΕΝΓΡΑΔ - ΔΙΚΑΙΩΝ, ΠΥΘΙΟΥ - ΟΥΖΟΥΝΚΙΠΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ .

Έληξε μετά από τριήμερη παράταση η διέλευση διεθνών Αμαξοστοιχιών μέσω ελληνικού εδάφους. Τις πρώτες βραδινές ώρες της 18ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 διήλθαν οι τελευταίες Αμαξοστοιχίες. Σύμφωνα και με μαρτυρίες των παλιών συγκριτικά με την περίοδο πριν το 1975 η κίνηση το 2011 ήταν πολύ περισσότερη. Σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου ο αριθμός των Αμαξοστοιχιών που διήρχοντο ήταν υπερδιπλάσιος, ο δε αριθμός των διακινηθέντων βαγονιών περίπου πενταπλάσιος. Ως εκ τούτων όλοι οι συνοριακοί Σταθμοί κα ι των τριών Σιδηροδρομικών Δικτύων αντιμετώπισαν προβλήματα. Το κύριο βάρος σήκωσαν οι Σταθμοί ΠΥΘΙΟΥ και ΣΒΙΛΕΝΓΡΑΔ. Παρά ταύτα η όλη μεταφορά- επιχείρηση έληξε ομαλά και κρίνεται επιτυχής.
Απομένει στον ΟΣΕ και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ να απονείμουν τα εύσημα. Πάνω από το 50 % του προσωπικού που εργάσθηκε ήταν μετακινούμενο.
Ικανοποιημένοι είναι και οι Βουλγαρικοί σιδηρόδρομοι, οι οποίοι ήταν πολύ επιφυλακτικοί και προβληματισμένοι. Ο φόβος των απεργιών στην Ελλάδα επιδρά αρνητικά στο εξωτερικό. Συνδικάτα και υπηρεσίες προς γνώση.
Από σήμερα 19-04-2011 στο τμήμα Αλεξ/πόλεως - Δικαίων κυκλοφορούν τα τραίνα που κυκλοφορούσαν πριν την πρώτη ΜΑΡΤΙΟΥ 2011. Συνιστάται και πάλι σε όλον τον παραμεθόριο πληθυσμό να διέρχεται τις ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις, είτε αυτές είναι αφύλακτες είτε είναι φυλασσόμενες, με τη μέγιστη δυνατή προσοχή.
Δυστυχώς στο κρίσιμο διάστημα που μόλις έληξε, είχαμε μια σύγκρουση IX με εμπορική αμαξοστοιχία, σε αφύλακτη διάβαση στο Χειμώνιο. Θλιβερός ο απολογισμός: μια γυναίκα νεκρή και ένας άνδρας βαρύτατα τραυματισμένος.
Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση που δεν διαφαίνεται..
Ν. Ορεστιάδα 19-04-2011
Γκανετσίδης Φώτιος
Συνταξιούχος Σταθμάρχης ΟΣΕ