Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Σύντομα σιδηροδρομικά νέα.

  • Νεκρός σε τροχαίο 58χρονος στο Λειανοκλάδι. Θλίψη και οδύνη προκάλεσε στους σιδηροδρομικούς η είδηση του θανάτου συναδέλφου τους από τροχαίο. Το δελτίο συμβάντων αναφέρει: Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα στον επαρχιακό δρόμο Λειανοκλάδι - Στύρφακα όταν το μηχανάκι που οδηγούσε 58χρονος υπάλληλος του ΟΣΕ βγήκε, από άγνωστη αιτία, από την πορεία του και ανετράπη. Ο 58χρονος πατέρας δύο παιδιών, που επέστρεφε στο σπίτι του μετά τη νυχτερινή εργασία του, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και άφησε την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα μέσα στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Λαμίας. Τα «Σ.Ν» εκφράζουν στην οικογένεια του τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους. 
  •  Ακινητοποιήθηκε τρένο λόγω κομμένων καλωδίων. Για περίπου 45 λεπτά παρέμεινε ακινητοποιημένη το πρωί η αμαξοστοιχία 139 Χ/Θ της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών- Θεσσαλονίκης, καθώς επί των γραμμών βρίσκονταν καλώδια, από παλαιά κοπή που είχαν πραγματοποιήσει υπάλληλοι του Ο.Σ.Ε. Ενεργείται προανάκριση για το συμβάν.
  •  Μεγάλη έξοδος λόγω του Πάσχα. Στο 90% φτάνει η πληρότητα στα δρομολόγια του ΟΣΕ. Στον κεντρικό άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης, γίνεται ενίσχυση της χωρητικότητας κατά 15% προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση εισιτηρίων.
  •  Αναστολή τοπικών δρομολογίων τις ημέρες του Πάσχα ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει ότι , λόγω της αυξημένης επιβατικής κίνησης τις ημέρες του Πάσχα στα δρομολόγια του κεντρικού άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης - Αθήνας και της αντίστοιχης μειωμένης επιβατικής κίνησης σε τοπικά δρομολόγια, το Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου, την Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου και τη Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου 2011. Περισσότερα στην ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.