Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της Φλώρινας

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη διακοπή των δρομολογίων του σιδηροδρόμου, με πορεία στις γραμμές του τρένου και συναυλία πραγματοποιήθηκε χθες στην Φλώρινα με πρωτοβουλία της Κίνησης Φίλων Τρένου Φλώρινας
Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για επανέναρξη της σύνδεσης (Φλώρινα- Θεσσαλονίκη) με 2 μόνο δρομολόγια και με την προϋπόθεση να διατεθούν 2000 κάρτες απεριορίστων διαδρομών είναι σκανδαλώδεις και δεν καλύπτουν ούτε κατ’ ελάχιστον την ανάγκη της περιοχής για πλήρη δρομολόγια που να καλύπτουν τις απαιτήσεις μετακίνησης για δουλειά ψυχαγωγία και τουρισμό.
Οι πολίτες της Φλώρινας συγκεντρώθηκαν σήμερα στον κλειστό σιδηροδρομικό σταθμό, απαιτώντας την δίκαιη διάθεση των κονδυλίων της Υποχρέωσης Δημόσιας Υπηρεσίας για να καλύπτει τις πραγματικά «άγονες γραμμές» και όχι να διατίθεται για τις ανάγκες της Αττικής.
Ακολούθησε πορεία στις γραμμές του τρένου που έχουν πια σκουριάσει μετά από 6 εβδομάδες αχρησίας αλλά και στους δρόμους της πόλης. Στη συνέχεια έγινε μερικός αποκλεισμός της εισόδου της πόλης για μοίρασμα προκηρύξεων μαζί με κεράσματα στους οδηγούς.

Την εκδήλωση διαμαρτυρίας ακολούθησε συναυλία από τοπικά νεανικά συγκροτήματα.
Διεκδικούμε
• από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το όριο των 50εκ. της Υποχρέωσης Δημόσιας Υπηρεσίας (ΥΔΥ) του ΟΣΕ που μαθηματικά οδηγεί στον ακρωτηριασμό του σιδηροδρομικού δικτύου που θα χρειαστεί δεκάδες χρόνια και εκατοντάδες εκατομμύρια για να ξαναφτιαχτεί.
• από το υπουργείο μεταφορών να επανεξετάσει την κατανομή των χρημάτων της ΥΔΥ που σήμερα χρησιμοποιείται για να μετακινούνται άδεια βαγόνια στον προαστιακό και όχι οι άνθρωποι που μέχρι πρόσφατα γέμιζαν τα τρένα στη Δ. Μακεδονία.
• από την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας να εντάξει τα απαραίτητα έργα ηλεκτροκίνησης στον σχεδιασμό της για το ΠΕΠ Δ. Μακεδονίας, να δρομολογήσει σε συνεργασία με τον ΟΣΕ το έργο της σύνδεση Κοζάνης Καλαμπάκας αλλά, και κυρίως, να βάλει το σιδηρόδρομο στο κέντρο της πολιτικής της για βιώσιμες μεταφορές με συνδυασμένες μεταφορές τρένου λεωφορείου.
• από τους Δήμους να προωθήσουν τις μαζικές μετακινήσεις μαθητών, ΚΑΠΗ, συλλόγων με τρένο εξασφαλίζοντας φτηνή μετακίνηση προς το συμφέρον των συμμετεχόντων και του προϋπολογισμού τους.
Ζητάμε τέλος από τους πολίτες να συνεχίσουν να υποστηρίζουν το ίδιο μαζικά τον αγώνα να ξανάρθει το τρένο στη Φλώρινα, μέχρι να καταλάβουν οι κύριοι από την Αθήνα ότι κι εδώ είναι Ελλάδα.
Το ερχόμενο Σάββατο 19.3.2011 διοργανώνεται Τρενοπορεία από τη Φλώρινα στη Θεσσαλονίκη μέσω Έδεσσας μαζί με την Πρωτοβουλία Πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο Ν. Πέλλας και την Επιτροπή για την Κοινωνική Υπεράσπιση του Σιδηρόδρομου. Ξεκινώντας από το σιδηροδρομικό σταθμό της Φλώρινας και μέσω Έδεσσας καταλήγουμε με τρένο στο Σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Αρνούμαστε το σιδηροδρομικό αποκλεισμό! αρνούμαστε την κοροϊδία! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!
Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας