Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Κλείνει το blog sidirodromikanea.blogspot.com. "Σιδηροδρομικά Νέα". Ο διαχειριστής του Χρήστος Γιαννακίδης μετατάσσεται υποχρεωτικά έκτος ΟΣΕ. Παρακαλούμε πάρτε θέση.


Φίλε Χρήστο,

Διάβασα κι΄εγώ τα ονόματα των συναδέλφων που μετατάσσονται είτε εθελοντικά είτε υποχρεωτικά και μου έχουν δημιουργηθεί μερικά ερωτήματα που καλό θα ήταν να τα απαντήσουν αυτοί, που με άγνωστα και ύποπτα κριτήρια "μαγείρεψαν" αυτή την ΛΙΣΤΑ ΝΤΡΟΠΗΣ-ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ!
ΕΡΩΤΗΜΑ 1.  Γιατί δέχθηκαν αιτήσεις από συναδέλφους που έχουν λίγα χρόνια υπηρεσίας; Υπάρχει Σταθμάρχης με 18 χρόνια στον ΟΣΕ που μετατάσσεται σε κάποιο Νοσοκομείο! Εκεί θα είναι πιο χρήσιμος;
 Mήπως αυτές οι "εξαιρέσεις" έγιναν μετά από παρεμβάσεις ημετέρων πολιτικών ταγών!
ΕΡΩΤΗΜΑ 2.  Με ποιά λογική μετατάσουν υποχρεωτικά συναδέλφους που σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα βγουν στην σύνταξη; Αναφέρω περίπτωση Μηχανοδηγού ο οποίος σε 3-4 μήνες θα συνταξιοδοτηθεί και αυτοι οι "φωστήρες" τον στέλνουν σε  υπηρεσία!
ΕΡΩΤΗΜΑ 3.   Εάν η θέση,  που δήλωσε κάποιος συνάδελφος,  είναι παγίδα μπορεί να γίνει καταγγελία, από την μεριά του και να ζητήσει να τοποθετηθεί στην θέση που είχε σαν 2η επιλογή; Για παράδειγμα θα πω τα Κέντρα Υγείας δήμων εκτός Θεσσαλονίκης    τα οποία ανήκουν στα Νοσοκομεία της πόλης. Κάνοντας αίτηση λοιπόν για μετάταξη στον "ΑΓΙΟ ΠΑΥΛΟ" υπάρχει περίπτωση να βρεθείς στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας που ανήκει διοικητικά στο προαναφερόμενο Νοσοκομείο. Τι γίνεται στην   περίπτωση αυτή;
ΕΡΩΤΗΜΑ 4.  Πως γίνεται να υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε παραγωγικούς κλάδους και η Καρόλου να διώχνει με τις κλωτσιές ικανούς, έμπειρους επαγγελματίες Μηχανοδηγούς, Σταθμάρχες, Κλειδούχους κλπ; Μην διανοηθεί κανείς από τους  διοικούντες να ισχυριστεί ότι αυτό δεν                 ισχύει γιατί θα επαληθεύσει για μία ακόμη φορά την ασχετοσύνη που διακρίνει όλους αυτούς που συντάσουν τέτοια εκτρώματα ! Κόβουν το τρένο σε ολόκληρες περιφέριες και αντί να μεταφέρουν το προσωπικό σε συγκροτήματα που υπάρχουν μεγάλα κενά αυτοί τους στέλνουν στα Νοσοκομεία να βάλουν άπρες ποδιές ή σε αρχαιολογικούς χώρους να φυλάν τις κολώνες  !!! Είναι να γελάς και να κλαις ταυτόχρονα!!
ΕΡΩΤΗΜΑ 5.  Για ποιό λόγο η υπηρεσία υποχρεώνει τον εργαζόμενο (μιλώ για τις υποχρεωτικές μετατάξεις)  να κάνει αίτηση για να δηλώσει που επιθυμεί να μεταταγεί εφ΄όσον ο ίδιος ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΊ ΝΑ ΦΥΓΕΙ; Mήπως αυτό γίνεται για να καλυφθεί νομικά ο ΟΣΕ σε περίπτωση που κάποιος συνάδελφος κινήσει δικαστική διαδικασία; ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΛΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΟΤΙ ΤΟΝ ΔΙΩΧΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΘΕΣΗ!!! ΕΛΕΟΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ!!!        

  ΣΕ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΣΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ!!
Μπορώ να καλύψω ένα ολόκληρο blog  με αμέτρητες απορίες που έχουν όλοι οι συνάδελφοι!
Μπορώ να γράψω αράδες πολλές για τον κλονισμένο ψυχισμό αυτών που φεύγουν τόσο ΑΔΙΚΑ και τόσο ΑΝΗΘΙΚΑ μετά από 30 χρόνια σκληρής δουλειάς !
Μπορώ να γεμίσω πολλά albums με φωτογραφίες δακρυσμένων συναδέλφων!
Δεν έχει όμως κανένα νόημα να τα κάνω όλα αυτά γιατί κανείς δεν θα νοιαστεί πλέον! Κανείς δεν θα καταλάβει το πως αισθάνονται αυτοί οι άνθρωποι που σε λίγες μέρες θα εκαταλείψουν την μεγάλη τους αγάπη........ΤΟ ΤΡΕΝΟ, ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ, ΤΗΝ ΜΠΛΕ ΣΤΟΛΗ !
Δεν μου μένει πλέον τίποτα άλλο από το να πω σε όλους τους συναδέλφους-φίλους που φεύγουν ένα ΑΝΤΙΟ και να τους ευχηθώ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ! Ο Σιδηρόδρομος θα είναι ένα κομάτι της ψυχής τους για πάντα! Όσο και να θέλουν κάποιοι να τους στερήσουν αυτή την αγάπη για το τρένο δεν πρόκειται ποτέ να το καταφέρουν ακόμη και με ξεδιάντροπες κινήσεις όπως αυτή της αφαίρεσης της υπηρεσιακής ταυτότητας ! Ούτε για ενθύμιο δεν τους αφήνουν να την κρατήσουν!
Φίλε Χρήστο εύχομαι και σε έσενα προσωπικά ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ όπου και να πας και να σε ευχαριστήσω πολύ γιατί με τις δικές σου ,ακούραστες προσπάθειες, μας κρατούσες ενήμερους όλα αυτά τα χρόνια είτε με την εφημερίδα είτε με το blog! Ελπίζω να μην σταματήσεις και να μην το βάλεις κάτω σε πείσμα αυτών των άθλιων που μας διοικούν και μας κυβερνούν!
Τέλος θέλω να προτείνω στην ΠΟΣ να κλείσει τα γραφεία της την συγκεκριμένη ημέρα που θα αποχωρήσουν οι συνάδελφοι από την υπηρεσία , όχι σε ένδειξη διαμαρτυρίας ....απλά θα είναι μία καλή στιγμή να αποδεχτούν την ανικανότητά τους και το μεγάλο μερίδιο ευθύνης που φέρουν για το κατάντημα αυτό!
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Νίκος Χαγιάρης


"Σ.Ν" Συγκινητικά τα μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης προς το blog μας. Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς. Η στήριξη σας μας δίνει δύναμη και κουράγιο τούτες τις δύσκολες ώρες που περνούν οι σιδηροδρομικοί.