Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Επιστολή στα «Σ.Ν» του Συνδέσμου Προσωπικού Κλιναμαξών ΤΡΑΙΝΟΣΕ με αφορμή την συνέντευξη του κ. Ζηλιασκόπουλου στο «ΒΗΜΑ»

ΠΡΟΣ: “Σιδηροδρομικά Νέα”
Σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΟ ΒΗΜΑ” ,το οποίο αναρτήθηκε και στα «Σιδηροδρομικά Νέα» αναφέρονται ανακριβή στοιχεία καθώς και συκοφαντικά και απαξιωτικά σχόλια για τους εργαζόμενους στο τμήμα Κλιναμαξών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.Συγκεκριμένα :
-Αφήνεται να εννοηθεί ότι οι εργαζόμενοι του τμήματος προσλήφθηκαν την 1η Μαρτίου 2008 πράγμα που είναι εντελώς αναληθές αφού οι ημερομηνίες πρόσληψης των 51 εργαζομένων ξεκινούν από το 1977 και καταλήγουν το 2007
-Αναφέρεται ότι αντικείμενο της σύμβασης με την εταιρία WASTEELS HELLAS είναι η υποστήριξη των Κλιναμαξών με προσωπικό. Όπως προκύπτει από την υπ.αριθμ.200812 σύμβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την WASTEELS αντικείμενο είναι η διαχείριση των υπηρεσιών κατάκλισης και με ειδικό μάλιστα όρο η WASTEELS υποχρεώνεται να απασχολήσει το ήδη προυπάρχον προσωπικό. Αυτή ήταν και η πολιτική του ΟΣΕ από τη δεκαετία του ‘80(προστάτευε δηλαδή τους εργαζόμενους του τμήματος απέναντι στις εταιρίες που αναλάμβαναν τη διαχείριση).
-Ο μέσος μηνιαίος μισθός σε καμία περίπτωση δεν φτάνει τις 4000€ όπως ανακριβώς αναφέρεται. Υπάρχουν οι νόμιμες προσαυξήσεις για νυχτερινή εργασία, αργίες και υπερωρίες(υπερωρίες υπολογίζονται μόνο σε δρομολόγια εξωτερικού και μάλιστα μετά το 10-ωρο εργασίας).
-Όσον αφορά τα “ 60 άτομα από τα οποία δουλεύουν οι 20 και οι υπόλοιποι είναι άφαντοι” ομολογούμε ότι δεν αντιλαμβανόμαστε τι εννοεί. Προφανώς δεν γνωρίζει το αντικείμενο εργασίας. Οι 51 εργαζόμενοι χωρίζονται σε 3 κλάδους(Διοικητικό προσωπικό, προσωπικό καθαριότητας ,προσωπικό αμαξοστοιχιών) και εργάζονται κυκλωματικά σύμφωνα με το εργατικό δίκαιο. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι άφαντος.
-Σχετκά με τις μειώσεις μισθών επιδομάτων, από την πρώτη συνάντηση που είχαμε με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η θέση μας ήταν ότι το δεχόμαστε με την προυπόθεση να μας εξομοιώσει με το προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο κ. Ζηλιασκόπουλος μας απάντησε ότι αυτό δεν εξαρτάται από αυτόν και μας προέτρεψε να απευθυνθούμε στον Υπουργό, λέγοντας μάλιστα ότι ο ίδιος θα είχε θετική στάση.
-Για τους υπαινιγμούς ότι οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους είναι γιοι,κόρες και συγγενείς συνδικαλιστών του ΟΣΕ, κυρίως προσκείμενων στη ΝΔ, απαντάμε ότι είναι ανακριβές και ότι στην Ελλάδα έχουν εδώ και δεκαετίες σταματήσει να ζητούνται πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων προκειμένου να βρεί κάποιος μια εργασία.
-Για το θέμα των επερωτήσεων στη Βουλή σχετικά με το ζήτημα μας φαίνεται ότι υπάρχου ανάμεσα στους 300 Βουλευτές και κάποιοι που ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων.
-Για το ότι απαιτούμε πλήρη αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης μετά από τόσα χρόνια εργασίας δεν κατανοούμε που είναι το παράλογο. Στο άρθρο της εφημερίδας δεν αποσαφηνίζεται αν τα όσα αναφέρονται έχουν ειπωθεί από τον
κ. Ζηλιασκόπουλο ή είναι απόψεις της εφημερίδας. Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνουμε ότι είναι ανακριβή, συκοφαντικά και πλήρως απαξιωτικά. Τέλος αναφέρουμε ότι μέχρι σήμερα δεν μας έχει καταβληθεί το επίδομα αδείας, σε συναδέλφους μας οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν τους τελευταίους μήνες δεν έχουν καταβληθεί οι νόμιμες αποζημιώσεις ενώ για να μας καταβληθεί στις 29/12/2010 το Δώρο Χριστουγέννων χρειάστηκε παρέμβαση του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Κλείνοντας δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ψεύδη και συκοφαντίες δεν μας αγγίζουν και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε νόμιμο μέσο για τα δικαιώματά μας και τη διατήρηση της εργασίας μας.
ΤΟ Δ.Σ του Συνδέσμου
Παναγιώτης Τσιούτσιας, πρόεδρος
Κωνσταντίνος Κορομηλάς, γεν. γραμματέας