Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ANOIXTH EΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΟΣΕ Κο ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟ.

Κύριε Σύμβουλε,
Επανέρχομαι με νέα ανοιχτή επιστολή για να σας υπενθυμίσω , αν το έχετε λησμονήσει, ότι ο Σιδηρόδρομος (συγκεκριμένα ο ΟΣΕ-ΕΔΙΣΥ) καλώς ή κακώς λειτουργεί και στον παρόντα χρόνο . Δεν είναι Οργανισμός που ανήκει στο παρελθόν ή θα ξεκινήσει στο μέλλον! Σήμερα ,αυτή την στιγμή που γράφω την επιστολή, το προσωπικό του ΟΣΕ αγωνίζεται εκεί έξω(κυριολεκτικά) παραπεταμένο να φέρει εις πέρας την κυκλοφορία των τρένων χωρίς προβλήματα!
Ο φόρτος εργασίας που έχετε λόγω της επικείμενης "εξυγίανσης" του Οργανισμού και η αφοσίωσή σας στην επίτευξη αυτού του στόχου ίσως να σας έχει απομακρύνει από την σιδηροδρομική καθημερινότητα εσάς και τους συνεργάτες σας με αποτέλεσμα αυτός ο Οργανισμός να δουλεύει ΑΠΟ ΣΎΜΠΤΩΣΗ αυτήν την στιγμή που μιλάμε!
Έτσι μόνο μπορώ να εξηγήσω την πλήρη στασιμότητα σε όλους του τομείς που επηρεάζουν την παρούσα φάση του ΟΣΕ. Μου δίνετε την εντύπωση ότι λειτουργείτε σαν την εγκυμονούσα που βρίσκεται συνεχώς στο κρεβάτι και δεν κάνει καμία δραστηριότητα έως ότου έρθει ο τοκετός και γεννηθεί το βρέφος (όπου "βρέφος" βλέπε ΝΕΟΣ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΟΣΕ)!!
Επειδή όμως εμείς οι εργαζόμενοι στον Σιδηρόδρομο ερχόμαστε από το παρελθόν, ζούμε το παρόν και κάποιοι με την άδειά σας θα συνεχίσουν και στο μέλλον , επιτρέψτε μου να σας φέρω για λίγο σε επαφή με τα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον τομέα τησ κυκλοφορίας.
Την στιγμή που οι "φωστήρες" συνεργάτες σας μαγειρεύουν τις μετατάξεις και θα διώξετε έμπειρο προσωπικό ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ να σας πληροφορήσω ότι υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ-ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΕΛΙΓΜΩΝ ( μιλώ για την Θεσσαλονίκη όπου εργάζομαι αλλά γνωρίζω ότι το πρόβλημα είναι γενικότερο).

Συγκεκριμένα σας αναφέρω:

1) Σε όλα τα συγκροτήματα-σταθμούς της Θεσσαλονίκης ( ΕΣΘ, Ε.Σ.Θ., ΔΙΑΛΟΓΗ ) ΈΧΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ με αποτέλσμα να επηρεάζεται άμεσα η ασφάλεια της κυκλοφορίας! Στον σταθμό Διαλογής το ΤΧ2 δεν εργάζεται εδώ και αρκετούς μήνες με αποτέλεσμα να έχει επιβαρυνθεί, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΆ, σε επικίνδυνο βαθμό το ΤΧ1. (Αν δεν σας έχουν εημερώσει ρωτήστε να μάθετε τι επιπτώσεις έχει αυτό ).
Στον σταθμό Θεσσαλονίκης ( στον μεγαλύτερο σταθμό της Ελλάδας) έχεικαταργηθεί, λόγω έλλειψης προσωπικού η νυχτερινή βάρδια του βοηθού Σταθμάρχη με αποτέλεσμα η κυκλοφορία (αναχωρήσεις-αφίξεις) των αμαξ.χιών να διεξάγεται με προβλήματα διότι ο μοναδικός Σταθμάρχης της βάρδιας δεν μπορεί να γίνει χΊλια κομμάτια και να βρίσκεται ΚΑΙ έξω στα κρηπιδώματα για τις αναχωρήσεις αλλά ΚΑΙ να βρίσκεται και μέσα στο γραφείο για την διεκπεραίωση των τηλεγραφημάτων κυκλοφορίας, τις αναγγελίες αφίξεων και αναχωρήσεων, τις παραλαβές των φύλλων πορείας των αμαξ/χιών, τις εκδόσεις υποδειγμάτων που συνοδεύουν τα Φ.Π., την καταγραφή των συνθέσεων και πολλών άλλων γραφικών εργασιών που αυτές μοιράζονται σε δύο Σταθμάρχες κατά την πρωινή και απογευματινή βάρδια!
ΛΑΣΤΙΧΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΚΥΡΙΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕ!!! Σας έχει ενημερώσει ποτέ κανείς γι΄αυτό; Aν είστε ενημερωμένος γιατί καταργείτε παράνομα και εις βάρος της ασφάλειας της κυκλοφορίας θέσεις εργασίας χωρίς καμία ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ Π.Ω.Ε.; ΓΝΩΡΊΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΑΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΣΙ ΜΕ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ( ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ); ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΥΡΙΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕ ΑΝ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ,Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΗ ΒΑΡΔΙΑ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΘ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ; Γνωρίζεται ότι το γραφείο κινήσεως του ΕΣΘ λειτουργεί με 6 Σταθμάρχες αντί 9 KAI KANENOΣ ΤΟ ΑΥΤΙ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ; ΕΝΑΣ ΑΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ!!!!
Γνωρίζεται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν φύγει για άλλες θέσεις απο τον ΕΣΘ 5 Σταθμαρχες ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ; Γνωρίζεται ότι ακόμη και σήμερα κάποιοι ΠΟΝΗΡΟΙ καρπόνωνται εικονικές Κυριακές και ώρες;
2) Σας έχουν ενημερώσει κανείς ότι η Η '' ΠΡΟΙΚΑ'' ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΔΕΙΩΝ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΘΕΙ ΣΕ ΜΥΘΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ; Γνωρίζετε ότι ο Σιδηρόδρομος σήμερα υπάρχει διότι οι εναπομείναντες σιδηροδρομικοί εργάζονται 25-30 ημέρες τον μήνα; Προσωπικά εγώ που εργάζομαι στον ΕΣΘ έχω υπόλοιπα αδείας του 2009, ολόκληρη την άδεια του 2010 και αισίως μπήκαμε στο 2011. Παράλληλα μου χρωστά η υπηρεσία και 15 αναπαύσεις προηγουμένων μηνών!!! ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΥΡΙΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΗΜΕΡEΣ; ΣΑΣ ΕΧΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΛΙΓΜΩΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ; ΑΝ ΚΟΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΔΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΛΕΙΔΟΥΧΟΥ ΑΠΟ ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕ;
3) Έχετε επισκεφθεί ποτέ τη ΤΗΛΕΔΙΟΊΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ; Σας έχουν ενημερώσει ότι ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ; Σας έχουν ενημερώσει ότι Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΔΙΑΞΑΓΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ( ΣΑΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΑΚΙΑ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ-ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΥ). Σας έχουν ενημερώσει ότι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΤΗΛΕΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ; Eίμαι σε θέση να γράφω ατελείωτες ώρες για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όπως η έλλειψη ΘΕΡΜΑΝΗΣ ( έχετε ποτέ εργασθεί νύχτα καταχείμωνο χωρίς θέρμανση;), η ανύπαρκτη συντήρηση των φωτοτυπικών μηχανημάτων (απαραίτητα εργαλεία δουλειάς), κλπ κλπ! Το γεγονός είναι ένα και μοναδικό:
ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!
ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΓΟΜΑΣΤΕ!!!
ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟΙ!!!
ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΤΕΛΜΑΤΩΔΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΦΙΛΙΚΑ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΕ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!
ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΔΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΟΣΕ!!! ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ......ΜΠΑΧΑΛΟ!!!
Με την ελπίδα ότι θα λάβετε γνώση αυτής της επιστολής να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο σας που διαθέσατε να την διαβάσετε.
Με τιμή
Νίκος Χαγιάρης
Σταθμάρχης