Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.


Συνάδελφοι,
Η Κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα προχώρησε στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τον ΟΣΕ στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής όπου και θα συζητείται μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Στην Επιτροπή κλήθηκε σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής να εκθέσει τις απόψεις των εργαζομένων ο Πρόεδρος της ΠΟΣ ο οποίος και ανέπτυξε στους Βουλευτές τους λόγους για τους οποίους οι εργαζόμενοι απορρίπτουν το νομοσχέδιο, ζητούν την απόσυρσή του και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου. Όμως Κυβέρνηση και Αξιωματική αντιπολίτευση αποφάσισαν ότι η εξυγίανση του ΟΣΕ θα πρέπει ν’ αρχίσει από τους εργαζόμενους και ψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο. Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Θεωρώντας ότι πρέπει να πείσουν και τον τελευταίο Έλληνα πολίτη για την «αναγκαιότητα» του νομοσχεδίου προχωρούν και σε επικοινωνιακή συκοφαντική επίθεση με γκαιμπελικά δημοσιεύματα και τηλεοπτικές εκπομπές για δήθεν υπερβολικές αμοιβές των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο με τη βοήθεια ακριβοπληρωμένων κονδυλοφόρων.
Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν ν’ αφήσουν αναπάντητη αυτή την πρόκληση του νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί τον σιδηρόδρομο, που καταργεί το δίκτυο, που μειώνει θέσεις εργασίας, που καταργεί Συλλογικές Συμβάσεις και κανονισμούς εργασίας. Η ΠΟΣ προκήρυξε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ημέρα που θα εισαχθεί το νομοσχέδιο για συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής, μέχρι την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου (εκτός της Πέμπτης). Χθες η ΠΟΣ έδωσε συνέντευξη τύπου για να υπερασπίσει τις θέσεις της έναντι του νομοσχεδίου αλλά και να καταρρίψει με στοιχεία τους ισχυρισμούς του Υπουργείου για «παχυλά» αμειβόμενους σιδηροδρομικούς.
Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική εγρήγορση. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς ενώ τη Δευτέρα, ημέρα της κατάθεσης του νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Καρόλου στις 5 το απόγευμα και εν συνεχεία πορεία προς τη Βουλή και συλλαλητήριο. Παράλληλα με ευθύνη της ΠΟΣ και των Σωματείων θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Την Τρίτη, ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου θα γίνει νέα συγκέντρωση στην Καρόλου στις 12 το μεσημέρι και πορεία προς τη Βουλή. Την Τετάρτη θα δοθεί εκ νέου συνέντευξη τύπου.

Συνάδελφοι,

Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, ιδιαίτερα τώρα που όλοι βιώνουμε μια από τις δυσκολότερες στιγμές στη σταδιοδρομία μας. Ο αγώνας που δίνουμε είναι δίκαιος και μπορεί να ξεπερνά τις δυνάμεις μας. Από τον αγώνα αυτό δεν πρέπει να λείπει κανείς. Όλοι θ’ απολογηθούμε στον εαυτό μας, στην οικογένειά μας και στην κοινωνία και έχουμε υποχρέωση απέναντι στην ιστορία του σιδηρόδρομου αλλά και των παλαιότερων γενεών σιδηροδρομικών να παραδώσουμε στις νεότερες γενιές και την κοινωνία ένα ΔΗΜΟΣΙΟ - ΣΥΓΧΡΟΝΟ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ και με ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ, που θα τον υπηρετούν με αξιοπρέπεια ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΙ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣ