Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Η ατζέντα του ΟΣΕ σας ενημερώνει.

  •  Συνεδριάζει στις 10:00 το προεδρείο της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών για να καθορισει το μέλλον των κινητοποιήσεων τους, μετά την υπερψήφιση και επί των άρθρων του νομοσχεδίου για την εξυγίανση του ΟΣΕ .

  •  Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό απεργούν και σήμερα . Ακινητοποιημένα είναι τα τρένα και ο προαστιακός, ενώ αύριο, ημέρα Εθνικής εορτής και αργίας, θα λειτουργήσουν κανονικά. Μετ' εμποδίων θα γίνει αύριο το δρομολόγιο του προαστιακού λόγω έργων. Δεν θα εκτελούνται από το σταθμό των Λιοσίων έως τον σταθμό της Νερατζιώτισσας.

  • Aναχωρεί σήμερα για το Παρίσι ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του, Ντομινίκι Μπουσερό. Τον κ. Ρέππα συνοδεύουν οι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΔΙΣΥ και της ΕΡΓΟΣΕ οι οποίοι θα έχουν επαφές με εκπροσώπους των γαλλικών σιδηροδρόμων (SNCF) και της ALSTOM Transport.
  • Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δίκη μεταξύ του ΟΣΕ και του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας για αθέμιτο ανταγωνισμό, με αιχμή του δόρατος το δρομολόγιο Πάτρα - Ρίο. Οι Πολίτες Εν Δράσει με ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν τα πλεονεκτήματα που διαθέτει ο σιδηρόδρομος.