Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Δήλωση του κ. Σταύρου Καλαφάτη για την ψήφιση του νόμου για τον ΟΣΕ.


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την «Αναδιάρθρωση, Εξυγίανση & Ανάπτυξη του ομίλου Ο.Σ.Ε. & της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και άλλες διατάξεις για το σιδηροδρομικό τομέα», δήλωσε τα εξής:
«Αποδεικνύεται, για ακόμη μια φορά, ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί πολιτική δύναμη ευθύνης, συνέπειας και δημιουργίας.
Η Νέα Δημοκρατία διαδραμάτισε παραγωγικό ρόλο στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον ΟΣΕ, υπερψηφίζοντας το επί της αρχής, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις βελτίωσής του και επικρίνοντας τα ομιχλώδη σημεία του. Κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης, από την πλευρά της Ν.Δ. είχαμε την ευκαιρία να τονίσουμε :
Πρώτον: Το ΠΑΣΟΚ, χάνοντας πολύτιμο χρόνο, ήρθε να νομοθετήσει βασιζόμενη στους κύριους άξονες του Σχεδίου Ανασυγκρότησης του Ο.Σ.Ε., που είχε εκπονήσει και άρχισε να εφαρμόζει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Δεύτερον: Η νομοθετική πρωτοβουλία της σημερινής κυβέρνησης, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη στάση που κρατούσε για το επίμαχο θέμα ως αντιπολίτευση. Τότε που ασκούσε δριμύτατη κριτική και αντιδρούσε, με λυσσαλέο τρόπο σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας.
Τρίτον: Η Νέα Δημοκρατία τοποθετήθηκε απέναντι στις ρυθμίσεις εκείνες του σχεδίου νόμου, που αφενός κινούνται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας και αφετέρου δεν διασφαλίζουν το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού Σιδηροδρόμου. Στηλίτευσε και καταψήφισε όλα τα άρθρα που αφορούν τη διευθέτηση των εργασιακών σχέσεων».