Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστολή Καφύρα σε Ρέππα για την παύση του σιδηροδρόμου στην Ηλεία


Του θυμίζει ότι ο νομός έχει πληγεί πολύ τα τελευταία χρόνια και ζητά άμεσα συνάντηση.
Την ανάγκη Λειτουργίας του σιδηρόδρομου στην Ηλεία επισημαίνει με επιστολή του προς τον Υπουργό Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας. Αναφέρει συγκεκριμενα ο κ. Καφύρας:
"Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Πληροφορηθήκαμε την προοπτική παύσης της λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ηλεία, σε έναν Νομό που αγωνιά για την ανάπτυξη του, ιδιαίτερα μετά τις δύο καταστροφές που υπέστη, τις πυρκαγιές του 2007 και τον σεισμό του 2008 και προς τούτο ζητάμε άμεση συνάντηση μαζί σας.
Η Ηλεία εμφανίζει υστέρηση στις παραγωγικές υποδομές, γιατί βασικά δίκτυα, παρά τις βελτιώσεις και τις αναβαθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως ο κύριος οδικός άξονας (Ολυμπία οδός) όσο και οι βασικοί κάθετοι άξονες, οι βασικές πύλες εισόδου και ιδιαίτερα τα λιμάνια Κυλλήνης και Κατάκολου και το αεροδρόμιο Ανδραβίδας (μετατροπή του υφιστάμενου στρατιωτικού και σε πολιτικό) δεν έχουν ολοκληρωθεί. Ειδικά για το θέμα σιδηροδρομικών υποδομών και μεταφορών πιστεύουμε ότι η λειτουργία της Σιδηροδρομικής Γραμμής Πατρών - Πύργου - Ολυμπίας αποτελεί, όπως κάθε βελτίωση των υποδομών στον τομέα των μεταφορών, προαπαιτούμενο για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη των πολύπαθης Ηλείας. Για την Δυτική Πελοποννήσου και ιδιαίτερα για την Ηλεία η συμβολή του σιδηροδρόμου στην ανάπτυξη υπήρξε καθοριστική. Τα τελευταία χρόνια ο Σιδηρόδρομος στο Νομό Ηλείας συνεχώς υποβαθμίζεται τόσο από μείωση των δρομολογίων των αμαξοστοιχιών, όσο και από την διακοπή της μεταφοράς μικροδεμάτων και αποσκευών και από το κλείσιμο σταθμών με αποτέλεσμα την πλήρη απαξίωση του και τώρα συζητείται η οριστική παύση της λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ηλεία.
Κύριε Υπουργέ,
Στα πλαίσια του γενικότερου εκσυγχρονισμού του ΟΣΕ και των νέων δεδομένων, ζητάμε να γίνει επέκταση του Προαστιακού από Πάτρα προς Πύργο – Αρχαία Ολυμπία και να εκσυγχρονιστεί η γραμμή Αρχαίας Ολυμπίας – Πύργου – Κατακόλου (συνδέει τον μεγάλης σημασίας τουρισμό κρουαζιέρας από το Κατάκολο προς την Αρχαία Ολυμπία), αφού πρώτα αυξηθούν οι συρμοί Rail – Bus, όπως επίσης και γενικότερη αναβάθμιση των σιδηροδρομικών υποδομών στη Δυτική Πελοπόννησο.
Τέλος, ζητάμε συνάντηση μαζί σας για περισσότερες διευκρινήσεις"
BEST News