Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «ΒΗΜΑ»

Παραθέτουμε απόσπασμα από την συνέντευξη του κ. Ρέππα
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Από εκεί και μετά γίνεται παράλογο. Θέλω μόνο ένα ερώτημα πριν κλείσουμε, γιατί ο χρόνος μας έχει περάσει. Έχω μια τεράστια απορία. Πιστεύω ότι στον ΟΣΕ θα το φτάσετε μέχρι το τέλος το θέμα, γιατί πια δεν υπάρχει κανένα περιθώριο και καμμία ανοχή από την ελληνική κοινωνία να συνεχιστεί αυτό το πράγμα Αυτούς τους ανθρώπους τους 2,5 χιλιάδες που θα μετατάξετε, πού θα τους πάτε; Γιατί έχω ακούσει παλιότερες μετατάξεις, άνθρωποι της Ολυμπιακής που πήγαν στο Πανεπιστήμιο και δεν κάνουν τίποτα. Πού θα τους πάτε; Στη Βουλή; Πού θα τους μετατάξετε αυτούς;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ: Ακούστε, είστε προβοκάτορας κ. Πολίτη με την αγάπη και τη φιλία που σας έχω.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Έχω χιούμορ όπως και εσείς.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ: Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Έχοντας την εμπειρία της μετάταξης των προερχομένων από την παλιά Ολυμπιακή, που έγινε χωρίς την ανάλογη προετοιμασία, με έναν τρόπο πρόχειρο και επιπόλαιο και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία -δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια-, έχουμε κάνει προετοιμασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, ιδίως το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να αποτυπωθούν οι θέσεις που υπάρχουν και βεβαίως να αξιοποιηθούν οι πλεονάζοντες από τον ΟΣΕ με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό μένει να αποδειχθεί στην πράξη. Αλλά αυτή είναι η πρόθεση, αυτός είναι ο στόχος και ο προγραμματισμός. Εμείς πρέπει να το κάνουμε αυτό, σε σύντομο χρονικό διάστημα και να αξιοποιήσουμε αυτό το δυναμικό με τον καλύτερο τρόπο.
Π.χ., ο κ. Γερουλάνος έχει ζητήσει για το Υπουργείο Πολιτισμού έναν αριθμό προκειμένου έτσι να καλύψει τις ανάγκες σε αρχαιολογικούς χώρους που παραμένουν κλειστοί, επειδή δεν υπάρχει προσωπικό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ωραία ιδέα είναι αυτή. Φύλακες.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ: Δυνατότητες υπάρχουν, θα τα δούμε πολύ συγκεκριμένα όταν έρθει εκείνη η ώρα. Σημασία έχει, ότι ουδείς χάνει την εργασία του από τους εργαζόμενους σήμερα στον ΟΣΕ. Αυτό είναι μια επιτυχία δική μας γιατί το πετύχαμε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μακάρι να ήμασταν και εμείς στον ΟΣΕ εργαζόμενοι λέμε εδώ με τον Κώστα Γιαννακίδη. Κύριε Υπουργέ. 5.000 το μήνα σε αυτή την περίοδο είναι πολύ μεγάλη...
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ: Θα τα συζητήσουμε στην ώρα τους και αυτά. Το θέμα είναι ότι το πρώτο βήμα έγινε. Ουδείς χάνει την εργασία του, παρά το ότι αυτό ήταν ένα θέμα ανοιχτό από την πλευρά των εκπροσώπων του ευρωπαϊκού μηχανισμού, δοθέντος ότι πρέπει να διαχειριστούμε τον πιο ελλειμματικό οργανισμό δημόσιου χαρακτήρα στην Ευρώπη.