Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Στο περιθώριο βάζουν οι εργαζόμενοι την διοίκηση της ΓΣΕΕ

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, στις αστικές συγκοινωνίες του λεκανοπεδίου, στον ΟΤΕ, στον ΟΛΠ, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι βιβλιουπάλληλοι και μια σειρά από πρωτοβάθμια σωματεία θα απεργήσουν και θα διαδηλώσουν την Τεταρτη στις 12 το μεσημέρι στην πλ. Κοτζιά

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου για το ζήτημα των γενικών απεργιών και του αν υπάρχει εναλλακτική λύση απέναντι στο μνημόνιο, η "Επιτροπή Αλληλεγύης Συνδικαλιστών και Συνδικάτων Συνδικάτων" τονίζει τα εξής: Το προηγούμενο εξάμηνο η ηγεσία της ΓΣΕΕ είχε προσπαθήσει να κινηθεί με την ίδια συμβιβαστική πολιτική απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Δεν ξεχνάμε ότι Δεκέμβριος του 2009 ήταν η πρώτη χρονιά εδώ και δεκαετίες που η ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αρνήθηκαν να καλέσουν απεργιακή κινητοποίηση για τον προϋπολογισμό, προφανώς δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι δεν σκόπευαν να αντιπαρατεθούν με τις επιλογές της κυβέρνησης. Η πραγματικότητα τους διέψευσε παταγωδώς. Στις 17 Δεκεμβρίου δεκάδες σωματεία και ομοσπονδίες απέργησαν στην πρώτη πανεργατική απεργία οργανωμένη «από τα κάτω». Και στη συνέχεια ο κ. Παναγόπουλος αναγκάστηκε να προχωρήσει κάτω από την πίεση των εργαζόμενων σε 6 πανεργατικές απεργίες ενάντια στο μνημόνιο και την πολιτική της κυβέρνησης, με αποκορύφωμα την απεργία στις 5 Μάη την μεγαλύτερη πανεργατική κινητοποίηση της μεταπολίτευσης.
Από τα κάτω
Σήμερα μπορεί ο κ. Παναγόπουλος να λέει ξανά ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για γενική απεργία όμως στις 29 Σεπτεμβρίου, οργανώνεται απεργία: Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, σε όλες τις αστικές συγκοινωνίες του λεκανοπεδίου, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, στον ΟΛΠ, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι βιβλιουπάλληλοι και μια σειρά από πρωτοβάθμια σωματεία θα απεργήσουν και θα διαδηλώσουν στις 12 το μεσημέρι στην πλ. Κοτζιά, προχωρούν σε μια δεύτερη πανεργατική απεργία οργανωμένη «από τα κάτω».  Καλούμε κάθε εργαζόμενο κάθε σωματείο και Ομοσπονδία να στηρίξει την απεργία στις 29 του Σεπτέμβρη για να δώσουμε το μήνυμα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον κύριο Παναγόπουλο ότι οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν έχουν συμβιβαστεί αλλά συνεχίζουν απεργιακά, για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και η διάλυση των αστικών συγκοινωνιών, για να μην περάσουν τα μέτρα του μνημονίου «αναθεωρημένου» και «παρωχημένου». Γιατί μπορεί για τον κύριο Παναγόπουλο να μην υπάρχει εναλλακτική λύση αλλά για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που πάλεψαν και παλεύουν ενάντια στην τρόικα, το ΔΝΤ, της ΕΕ και την ΕΚΤ υπάρχει λύση και αυτή βρίσκεται στις απεργίες και τους αγώνες που δεν υπάρχουν στον δικό του «σχεδιασμό» αλλά αναπτύσσονται καθημερινά μέσα στους χώρους δουλειάς.
* Να διαγραφεί τώρα το χρέος της χώρας στους τραπεζίτες γιατί είναι ο μόνος τρόπος να σώσουμε τους μισθούς, τις συντάξεις, τα σχολεία και τα νοσοκομεία μας.
* Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες, κάτω από τον έλεγχο των εργαζομένων έτσι ώστε να αποφευχθεί ένα κύμα φυγής κεφαλαίων.
* Να φορολογηθεί το κεφάλαιο, το χρηματιστήριο, η εκκλησία και οι τράπεζες.
* Να απαγορευτούν οι απολύσεις με νόμο.
«Ημερησία»