Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ετοιμος ο «φάκελος» ΟΣΕ

Θέμα 24ωρών είναι η κατάθεση του σχεδίου νόμου για την εξυγίανση του ΟΣΕ, αφού η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού πλάνου.
Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται το σχέδιο νόμου να κατατεθεί στη Βουλή σήμερα το μεσημέρι κι ενώ οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό έχουν προαναγγείλει τετράωρη στάση εργασίας. Η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών βυτιοφόρων, ενημέρωσε το Μέγαρο Μαξίμου ότι ο φάκελος «ΟΣΕ» είναι έτοιμος προς κατάθεση στη Βουλή.
Συσκέψεις
Το θέμα απασχόλησε μάλιστα αρκετές κυβερνητικές συσκέψεις, υπό τον Γ. Ραγκούση, όπου οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ώστε να αποσταλεί το μήνυμα ότι η κυβέρνηση προχωρεί με αποφασιστικότητα στην υλοποίηση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων.
Το «πράσινο φως» για τη συνέχιση των τομών, χωρίς καθυστερήσεις, άναψε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό, Δ. Ρέππα, να προχωρήσει στον σχεδιασμό του. Στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν ήδη την αντιμετώπιση ενδεχόμενων αντιδράσεων από τους εργαζομένους στον ΟΣΕ, διαμηνύοντας ότι ο διάλογος για τυχόν τροποποιήσεις συνεχίζεται, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κυβέρνηση προτίθεται να υποχωρήσει στις βασικές κατευθύνσεις του νομοσχεδίου.
Φ. ΓΙΩΤΑΚΗ «Εθνος»