Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι σιδηροδρομικοί. Οργισμένοι οι εργαζόμενοι σε όλο το δίκτυο.



Το πρόγραμμα δράσης εξετάζουν αυτές τις ημέρες τα συνδικάτα του ΟΣΕ προκειμένου να αντιπαλέψουν τα σκληρά μέτρα που πρόκειται να παρθούν από την κυβέρνηση σύντομα, με το πρόγραμμα εξυγίανσης του ΟΣΕ. Οι πιέσεις των εργαζομένων προς τους συνδικαλιστικούς φορείς για δυναμικές κινητοποιήσεις είναι μεγάλες. Πέρα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι ζητούν καθημερινές παρεμβάσεις προκειμένου να γίνει αισθητή η παρουσία τους στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. «Δεν μπορεί να ξεκληρίζονται οικογένειες και εμείς να είμαστε θεατές των γεγονότων» δηλώνουν με οργή οι εργαζόμενοι. Εν τω μεταξύ το κλίμα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς είναι τεταμένο εξαιτίας των όσων γράφονται και λέγονται από τα ΜΜΕ σε βάρος των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο. «Δεν μπορούν να στοχοποιούν τους εργαζόμενους την ώρα που γνωρίζουν ότι την ευθύνη την έχουν αυτή που κυβέρνησαν τον τόπο τα τελευταία τριάντα χρόνια, με τις αλλοπρόσαλλες πολίτικες τους» υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι.
Φόβοι για ακραίες συμπεριφορές
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν κρύβουν τους φόβους τους για ακραίες συμπεριφορές εργαζομένων εξαιτίας της συσσωρευμένης οργής και αγανάκτησης που τους κατέχει. «Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι πρέπει για να μην συμβεί τίποτα το ακραίο και να δώσουμε την μάχη με όλα τα όπλα που μας δίνει δικαίωμα το νομικό οπλοστάσιο» ανάφερε συνδικαλιστικό στέλεχος.
Απήχηση στους εργαζόμενους είχε η ανοιχτή επιστολή του προέδρου της ΠΟΣ κ. Νίκου Κιουτσούκη.
Θέμα συζητήσεων έγινε η ανοιχτή επιστολή του προέδρου της ΠΟΣ κ. Νίκου Κιουτσούκη μεταξύ των εργαζομένων του ΟΣΕ. Η ανοικτή επιστολή που αναρτήθηκε στα «Σ.Ν» περιελάμβανε 26 ερωτήματα που απευθύνονταν σε πολλούς αποδέκτες. « Επιτέλους, βρέθηκε ένας άνθρωπος να πει με το όνομα τους ορισμένες αλήθειες. Μπράβο στον πρόεδρο» υπογράμμιζαν οι εργαζόμενοι.