Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Πανελλήνια Ομοσπονδια Σιδηροδρομικών «Οι σιδηροδρομικοί δεν θα επιτρέψουν την απόλυση ούτε ενός σιδηροδρομικού».

Σε ανακοινωση της η ΠΟΣ γραφει : " Η Κυβέρνηση συνεχίζοντας πιστά τα σχέδια της για ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού, προσπαθεί να σπείρει το φόβο διαρρέοντας σενάρια για απολύσεις σιδηροδρομικών. Ο στόχος της προφανής. Να διαλύσει την όποια αντίσταση στα σχέδια της ώστε να προχωρήσει στον κύριο στόχο της που είναι, η ιδιωτικοποίηση μιας ακόμη δημόσιας εταιρείας, το ξεπούλημα της τεράστιας ακίνητης περιουσίας της και την παράδοση των φιλέτων της στα τρωκτικά που λυμαίνονται τόσα χρόνια το σιδηρόδρομο.Επειδή τις τελευταίες ημέρες διάφορες "φωνές" επιχειρούν να θολώσουν τις πραγματικές θέσεις των σιδηροδρομικών, τους γνωρίζουμε ότι, οι προσπάθειες τους θα πέσουν στο κενό.
Οι σιδηροδρομικοί δεν θα επιτρέψουν:
1. Την απόλυση ούτε ενός σιδηροδρομικού.
2. Την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και
3. Το ξεπούλημα των φιλέτων και της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ που ανήκει αποκλειστικά στον ελληνικό λαό.
Οι σιδηροδρομικοί μέσα από δεκάδες προτάσεις που έχουν καταθέσει σε "ώτα μη ακουόντων" έχουν αποδείξει ότι, ο ΟΣΕ μπορεί να υπάρξει ως ΕΝΙΑΙΟΣ και ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ συνεχίζοντας να προσφέρει κοινωνικό έργο στους χαμηλόμισθους, συνταξιούχους, μετανάστες, φοιτητές κ.α. αρκεί:
α) Να προχωρήσει γρήγορα η εξυγίανσή του απαλλαγμένος από τα παραλυτικά φαινόμενα των τελευταίων 15 χρόνων και τα παράσιτα που κατασπατάλησαν τις επενδύσεις που πλήρωνε ο ελληνικός λαός.
β) Το Δημόσιο να αναλάβει τις υποχρεώσεις του σε ότι αφορά τα δάνεια για τα οποία υποχρέωσε τον ΟΣΕ να συνάψει και να τον χρηματοδοτήσει όπως χρηματοδοτεί τις ιδιωτικές εταιρείες μεταφορών σε στεριά, αέρα και θάλασσα.
γ) Να αφεθεί να λειτουργήσει με επιχειρηματικά κριτήρια, διαμορφώνοντας μόνος του την δρομολογιακή και τιμολογιακή πολιτική του.
Όλα αυτά τα χρόνια ο σιδηρόδρομος καλείται και λειτουργεί με πολιτικά κριτήρια και κατόπιν αξιολογείται με επιχειρηματικά.
Οι σιδηροδρομικοί περήφανοι για το έργο που προσφέρουμε πάνω από 100 χρόνια στους πολίτες, δηλώνουμε απερίφραστα ότι με όποια θυσία χρειαστεί, θα αντισταθούμε ενωτικά, μαζικά και δυναμικά στα σχέδια της κυβέρνησης και στο τέλος αυτός που θα απολυθεί θα είναι εκείνη και η πολιτική της".